Siste sjans til å stemme på kandidatene til Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris

Publikumstemmene er viktige for hvem som får Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris. Det er tett mellom kandidatene og bare 12 dager igjen å stemme på. - Nå er det bare å stemme på sin kandidat inn mot fristen, det blir en utrolig spennende sluttspurt, sier Nina Sundqvist, administrerende direktør i Stiftelsen Matmerk.

Publisert

Det nærmer seg fristen for å stemme på årets kandidater til Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris. Over 7000 stemmer er kommet inn, og det er tett mellom kandidatene.

Nina Sundqvist, administrerende direktør i Matmerk.
Nina Sundqvist, administrerende direktør i Matmerk.

- Vi skal ikke avsløre hvem som ligger beste eller dårligst an. Men jeg oppfordrer alle til å gå inn og stemme på sin kandidat de siste dagene inn mot fristen 31.10. Det er nemlig tett i toppen, og din stemme kan bli avgjørende, sier Nina Sundqvist.

Du kan stemme på en av de fire nominerte av gangen og kun en gang per dag. Du stemmer via denne nettsiden: https://www.matmerk.no/no/matmerk/du-bestemmer-hvem-som-vinner-ingrid-espelid-hovigs-matkulturpris-2

Stemmegivningen avsluttes 31.10 og vinneren blir annonsert i løpet av høsten.

Årets finalekandidater

 1. Kaja Skovborg-Hansen og Heidi Bjerkan
  Kaja Skovborg-Hansen og Heidi Bjerkan brenner for sitt sosiale engasjement på Vippa i Oslo. Her viser de hvordan norske råvarer så lokalt som mulig, fra gårder rundt Oslo, kan ha en positiv påvirkning på områder som helse, kosthold, miljø samt sosial og økonomisk utvikling.
 2. Halvar Ellingsen
  Halvar Ellingsen har en dyp respekt for alt som vokser rundt oss og ser potensialet i råvarer som blir oversett og ikke brukt når han formidler dette med glød og innsikt til unge mennesker gjennom sin podcast “lapskaus” eller når han underviser i mat – og restaurantfagene.
 3. Brith Bakken
  Brith Bakken er en trøndersk “kokkjærring” som gjennom et langt kokkeliv i Østfold, engasjerer og forbarmer seg over folk som enten faller utenfor å oppleve gode matopplevelser og eller den yngre generasjonen som ikke har mat som sitt interessefelt.
 4. Torill Renaa
  Torill Renaa har tyngde innenfor norsk matkultur og måltidsbransjen der hun med stor innsats har satt fokus å rekruttere inn til (måltidsbransjen med) særskilt engasjement rundt måltidsopplevelse og servitøryrket.

Om prisen

Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris er en ettertraktet utmerkelse i det norske matfaglige miljø.

Den ble opprettet som en hyllest til Ingrid Espelid Hovig på hennes 70-årsdag.

Gjennom sitt lange virke som formidler, forfatter og bistandsarbeider var Ingrid Espelid Hovig alltid et engasjert samfunnsmenneske med tanke og omsorg for andre.

I år skal prisen deles ut til en samfunnsengasjert matformidler.

Etter en åpen nominasjonsprosess har styret og fagjuryen valgt ut fire kandidater fra 47 foreslåtte. Hvem som vinner avgjøres av både folkets og fagjuryens stemmer, som teller likt.

Prisen består av et diplom og et stipend på 30 000 kroner.

Powered by Labrador CMS