Nyheter

Så mange som 70 prosent opplyser at de har fått med seg debatten rundt ultraprosessert mat i løpet av de siste 12 månedene, viser en undersøkelse fra Melk.no.

Undersøkelse: Én av tre har gjort endringer etter omstridt matdebatt

Hele 32 prosent av nordmenn som har fått med seg debatten rundt ultraprosessert mat, har tatt grep i eget kosthold.

Publisert Sist oppdatert

Så mange som 70 prosent opplyser at de har fått med seg debatten rundt ultraprosessert mat i løpet av de siste 12 månedene. Det viser en undersøkelse gjennomført av Norstat på vegne av Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).

– I hvor stor grad folk har endret kostholdet vites ikke. Man har likevel sett en trend der folk søker renere råvarer, som trolig også henger sammen med at salget av helmelk har økt betraktelig, skriver opplysningskontoret i en pressemelding.

Tall fra Melk.no viser at det ble solgt 4,3 prosent mer helmelk i 2023, enn året før.

– Melk er en råvare som er lite prosessert, og både helmelk og lettere melk havner i denne kategorien. Selv om melkesalget har hatt en jevn nedgang over tid, ser vi at helmelken har økt og at det økte spesielt mye mot slutten av fjoråret. At så mange har fått med seg debatten om å spise rene og naturlige råvarer er nok med på å forklare dette, sier ernæringsrådgiver Terese Glemminge Arnesen i Melk.no i en melding.

Powered by Labrador CMS