Nyheter

Laksefileter og laksekoteletter i fiskedisken hos en fiskehandler i Oslo sentrum. Norsk sjømat vil få tollfrihet til India med fersk handelsavtale. Foto: Terje Bendiksby, NTB

India-avtalen vil gi betydelig konkurransefordel

Den nye frihandelsavtalen med India er en historisk milepæl for norsk sjømatindustri, sier Sjømatrådet, som mener avtalen gi norske eksportører en betydelig konkurransefordel.

Publisert Sist oppdatert

­Handelsavtalen med India som ble signert søndag, skal gradvis redusere dagens tollnivå på 33 prosent til nulltoll i løpet av fem år.

– Den nye frihandelsavtalen med India markerer en historisk milepæl for norsk sjømatindustri, sier fungerende direktør for markedsinnsikt og markedsadgang Børge Lotre i Norges sjømatråd i en pressemelding.

– Med nulltoll på produkter som makrell, sild og bearbeidede varer som filet av laks og ørret innen 5 år, vil norsk sjømat få en langt mer konkurransedyktig posisjon i et av verdens største og mest ettertraktede markeder, sier Lotre videre.

Avtalen ble signert i New Delhi søndag 10. mars av blant andre næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) og Indias handelsminister Piyush Goyal. Tollfriheten skal oppnås i løpet av fem år, sa Nærings- og fiskeridepartementet.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS