Nyheter

Fotballspiller Erling Braut Haaland (i midten med ball) blir sjømatambassadør for «Seafood from Norway» og «Godfisk». Foto: Björn Audunn Blöndal

Haaland skal fronte norsk sjømat

Erling Braut Haaland har inngått en avtale med Norges sjømatråd, og blir ambassadør for norsk sjømat med «Seafood from Norway» og «Godfisk» som avsendere.

Publisert Sist oppdatert

­– Sjømat har vært en del av mitt kosthold i oppveksten. Norges sjømatråd gjør en viktig jobb med å inspirere og bygge kunnskap om god og sunn sjømat globalt og hjemme i Norge. Derfor er det helt naturlig for meg å gå inn i dette samarbeidet, sier Erling Braut Haaland i en pressemelding.

– Haaland er anerkjent som en av verdens beste fotballspillere og er en gigantisk profil med uovertruffen global synlighet. Matchen med norsk sjømat, som etterspørres, kjøpes og nytes over hele kloden, er åpenbar. Å kunne slå sammen to av Norges beste eksportvarer og sterkeste merkevarer fyller oss med enorm stolthet, sier administrerende direktør Christian Chramer i Norges sjømatråd.

Avtalen er satt til 2,5 år og trer i kraft fra 1. april. Gjennom en egen avtale vil Norges to landslag, både på kvinne- og herresiden, samle kreftene for å promotere det rikholdige utvalget av sjømat Norge har å by på.

Norge er verdens største nettoeksportør av sjømat, med et volum som tilsvarer rundt 39 millioner måltider daglig. I 2023 eksporterte Norge sjømat til 153 markeder globalt, med over 60 forskjellige arter.
Norges sjømatråd er statlig eid selskap under Nærings- og fiskeridepartementet. Sjømatrådet arbeider for å øke verdien av norsk sjømat gjennom økt etterspørsel etter og kunnskap om sjømaten. I Norge er oppdraget å bidra til at flere spiser sjømat.
Powered by Labrador CMS