Nyheter

Reinsdyrene skaper naturligvis den rette julestemning. (Foto: Domino’s)

Trener opp rein til pizzatransport

Domino’s i Japan er i full ferd med å trene opp reinsdyr til levering av pizza når vinteren nå står for døren.

Publisert Sist oppdatert

Tekst: Odd Henrik Vanebo

Domino’s fortsetter med å utvikle leveringsmetodene for pizza. I Kent i England brukes kano til levering til kunder dør-til-dør som har adresse ved en elvebredd uten veiforbindelse. Helt nylig tok de spranget inn i morgendagens mulighet for levering i byer med drone!

Og nå er det altså en gammel transportmetode som vekkes til live denne gang med reinsdyr i vintersesongen.

Vanskelig opplæring

Pizzakjeden har nylig publisert en video som viser medarbeidere som leder reinsdyr rundt en parkeringsplass med en pizzaboks på ryggen, og på en rød slede.

Reinsdyrene skaper naturligvis den rette julestemning. (Foto: Domino’s)

Videoen avslører at opplæringen av reinsdyrene ikke er lett. Kassen med pizzaer faller av dyrets rygg, og medarbeidere som har det bokstavelig talt travelt med å henge med dyret i fart. Lykkes de, vil pizzaen trygt kunne rubriseres som ’mat i farta’!

Mange metoder

I to pressemeldinger publisert på Domino’s japanske hjemmeside, opplyser selskapet at det jobbes med en rekke ulike metoder for pizzalevering rundt omkring på globusen. Det dreier seg om intet mindre enn en “pizza delivery action plan” altså en aksjonsplan for pizzalevering ved Hokkaido forskningssenter for å trygge dyrenes sikkerhet.

Domino’s har også montert et “målerom med snøfall for pizzalevering”. Dette for å kunne kontrollere forholdene ved forventet ’sprengkulde’ forårsaket av værfenomen som La Nina, som følger en hetebølge om sommeren.

I Aruba er pizzakasser sendt med trucker fordi motorsykler ikke står imot karibiske vindkast.

I 60 land

Domino’s som påberoper seg å være “verdens raskeste pizzabaker” opererer i mer enn 60 land, også i Norge. Den første Domino’s i Japan åpnet i 1985, og blekksprut er nå den mest populære topping i ’Solens rike’.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=bQkKNeZg3jE[/embed]

Powered by Labrador CMS