Første deltaker i Norgesmesterskapet 5 om dagen – sunn fastfood 2017

Circle K på Økern i Oslo var de første som meldte seg på NM, og dermed gikk startskuddet for Norgesmesterskapet 5 om dagen – sunn fastfood 2017. Ernæringsfaglig rådgiver i OFG Cathrine Øverås Frisvold klippet snora og markerte oppstarten av Norgesmesterskapet i sunn fastfood 2017.

Publisert

- Folk er mye på farten, spesielt i sommerperioden, og de må ha mat. De veifarende vil i sommer bli møtt med sunne alternativ når de stopper for en rast ved en kiosk eller bensinstasjon som deltar i konkurransen. Det er bare å se etter merket på døra og mer informasjon inne i lokalet. Hva de tilbyr blir da opp til det enkelt utsalgssted og deres kreativitet. Her er det bare å glede seg til at det blir lettere å velge sunt, sier Frisvold.

Enkelt med fem om dagen

«Spis minst fem porsjoner grønnsaker, frukt og bær hver dag» lyder kostholdsråd fra Helsedirektoratet. Det er velkjent råd.

Det trenger ikke være vanskelig. Det handler om å fargelegge maten med frukt, bær og grønnsaker, sier prosjektleder Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt og inviterer alle som serverer raske måltidsløsninger til folk på farten til å delta i sommerens NM.

Det er en kjensgjerning at de raske måltidene, de vi spiser på farten, når vi er underveis i bilen til og fra, ofte er de som støtter minst opp under kostrådene. Det er her vi griper til en pølse med brød og en hvetebolle. Og det er selvsagt lov.

Folks preferanser til hurtigmat er i endring

Samtidig så er det en megatrend i samfunn at vi ønsker å spise sunt. Vi vet også at mange oppfatter «fastfood» eller «veimat» som noe negativt. Det behøver det ikke å være. Mange utsalgssteder satser på flere, gode alternativ.

- Folks preferanser til hurtigmaten endres, bekrefter Kjetil Foyn, marketing og kommunikasjonsdirektør i Circle K. Hos oss vil vi tilby mat med kvalitet. God, ærlig, sunn og fersk mat, og vi ønsker å gi kundene frihet til å velge.

Dagligvarehandelen kniver om å ha det beste frukt- og grønt tilbudet fordi de vet at dette er et valgkriterie for mange kunder. Slik er det også i ferd med å bli i convenience-markedet.

Folk spiser for lite frukt og grønt

Grønnsaker i alle regnbuens farger bidrar til å gjøre selv den enkleste rett mer innbydende, i tillegg til at det gjør godt for kroppen. Når måltidet balanseres med en tredjedel kjøtt eller fisk, en tredjedel brød, potet eller pasta og en tredjedel grønnsaker, bær eller frukt blir vi mette og glade. Per i dag spiser mindre enn 15 prosent av befolkningen den anbefalte mengden med grønnsaker hver dag.

Frukt og grønt er en naturlig del av alle dagens måltider, og kan lett inkluderes i måltidsløsningene som tas med i hånden. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Hjelp kundene dine med gode valg

Målet med konkurransen er sette søkelyset på veimaten og oppfordre kioskeier og bensinstasjoner til å hjelpe kundene sine til å ta gode valg.

- Vi skal kose oss underveis, og ved å velge bær fremfor kjeks eller sjokolade kan vi unne oss masse kos med verdens beste magefølelse, avslutter Cathrine Øverås Frisvold.

Her kan du melde deg på konkurransen: https://sunnfastfood.no/ (Frist for påmelding er 30. juni)

Følg også med på Facebook

Stiftelsen Opplysningskontoret for frukt og grønt har som formål å spre matglede og øke folks kunnskap om frisk frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge. Vårt mål er "5 om dagen" til alle, som vil bidra til en sunnere og friskere befolkning.

Les mer om FastFood her

Last ned bladet elektronisk

Følg  oss på Facebook

.

Abonner på vårt

gratis nyhetsbrev