KBS

Både bensin- og dieselprisene økte i august. NAF mener avgiftene må kuttes for å hjelpe forbrukerne

Bensin- og dieselprisene fortsetter å øke

I august økte snittprisene på bensin og diesel igjen. Bilistene måtte ut med i snitt 22,92 kroner per liter bensin og 21,28 kroner for diesel, melder NAF.

Publisert Sist oppdatert

– Nå blir det igjen dyrere å fylle tanken. Tiden er overmoden for å kutte avgiftene, sier pressesjef Ingunn Handagard i NAF i en pressemelding.

Samtidig som prisene øker, går salget av drivstoff ned. Tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser en nedgang på 6,2 prosent i salget av drivstoff i august sammenlignet med august i fjor. Flere elbiler i bilparken kan være med å forklare nedgangen. NAF mener utviklingen viser at det er riktig å kutte avgiftene på bensin og diesel nå.

– Med flere elbiler på veiene går utslippene ned, og da er det ingen grunn til å straffe bilistene som fremdeles kjører bensin- og dieselbiler med høye avgifter, sier Handagard.

Hun oppfordrer regjeringen til å følge opp løftet fra Hurdalsplattformen om lavere avgift på bensin og diesel i statsbudsjettet som legges frem fredag.

– De høye drivstoffprisene legger kraftig press på folks allerede pressede økonomi. Rundt 10 kroner av utsalgsprisen er avgifter, så det er rom for kutt som monner, sier Handagard.

Powered by Labrador CMS