Koronapandemien har endret hverdagsreisen for en av tre av oss, viser ny undersøkelse fra NAF

En av tre har endret reisevaner under koronapandemien

Publisert: 11. desember 2020 kl 09.53
Oppdatert: 11. desember 2020 kl 09.53

På landsbasis svarer nemlig 14 prosent at de tror de kommer til å endre reisemåte permanent. Dette er en økning fra 9 prosent i en tilsvarende undersøkelse utført i mai.

Velger bort kollektiv i sentrale strøk

Det er TNS Kantar på vegne av medlemsorganisasjonen NAF som har spurt nordmenn om hverdagsreisene under koronapandemien, og hvordan de kommer til å reise etter at restriksjonene er opphevet igjen.

- Tendensen er at folk generelt reiser mindre, og spesielt velger vekk kollektiv. Spesielt ser vi store utslag i Oslo og omegn i denne undersøkelsen, sier Ryste.

Store variasjoner

Det er til dels store forskjeller på hvordan vi ser på hverdagen etter at koronarestriksjonene er opphevet. I Oslo og omegn svarer 22 prosent at det tror de kommer til å endre reisemåte permanent, mens kun 10 prosent i Trøndelag og Nord-Norge tror det samme. Her svarer hele en av fire, 24 prosent, at de ikke har noe alternativ til reisemåten de bruker i dag.

Kollektivbrukerne velger bort bussen

Saken fortsetter under annonsen

I Oslo og omegn kan det komme en oppsving i sykkel og gange etter pandemien. Av de som tror de vil endre reisemåte, svarer nemlig 45 prosent at de vil sykle mer, og 41 prosent vil gå oftere.

- Vi ser at det er de som til vanlig, før pandemien, brukte buss og bane som i størst grad tror de vil endre reisemåte permanent. Det kan både ha sammenheng med bosted og avstand til arbeidsplassen, og at folk ser at de faktisk ikke bruker så mye mer tid om de setter seg på sykkelen, sier Ryste.

Ledige stillinger – Conveniencejobb