Zawai Briskeby til topps i NM i sunn fastfood

GLADE VINNERE: Fra venstre, CEO og partner i Pink Fish, Ronny Gjøse tok nok en gang 3. plassen i årets konkurranse. Zawai Briskeby gikk til topps i NM i sunn fastfood, her representert ved Erik Lothe Strand. 2. plassen gikk til Haven ved Gardermoen Flyplass, her representert ved Oda Elisabeth Weng og Vanila Bergstrøm. (FOTO: Karine H. Henriksen)

NM I SUNN FASTFOOD: Årets vinner i NM i sunn fastfood er kåret, og denne gangen var det Zawai Briskeby i Oslo som gikk av med seieren. Andreplassen gikk til Haven på Gardermoen, mens Pink Fish i Grensen tok tredjeplassen.

(FOTO: Karine H. Henriksen)

– Vi gleder oss over å se at trenden er at stadig flere ønsker å tilby sine kunder et sundt og godt alternativ. Det har vært god variasjon i utsalgssteder i år, og engasjementet var stort. Blant årets deltagere finner vi ferger, bensinstasjoner, streetfoodutsalg, utsalgssteder på flyplasser, kroer, festivaler og gatekjøkken. De har alle bidratt til at kundene har fått mulighet til å ta sunnere og bedre valg, uttalte juryen.

Zawai Briskeby vinner med sin Zawaiian Classic pokebowl
– Her nærmer vi oss restaurantstandard. Ferske flotte råvarer, delikat presentert, og med muligheten for å velge grov ris. Zawai presenterte også retten på en forbilledlig måte, og kunne tilby liten eller stor porsjon. Dette er en flott og verdig vinner, som virkelig bidrar til å vise frem at fastfood både kan være sundt, delikat og smakfullt, uttaler juryen.
Kokken Bård Grenis sier med egne ord: – Dette smakte så godt at jeg kunne ha laget det selv!

Poke Classic serveres med marinert rå laks, salat, mango agurk, syltet rødløk, vårløk, chilimajones, sesamfrø, wasabinøtter. Kunden velger selv ris, fullkornsris eller salat som base til retten.

Og Zawai har virkelig gått inn for å fremme retten sin i konkurranseperioden;

“Vi har fokus på at fastfood ikke skal trenge å være junkfood. I våre retter ser man derfor innslag av fisk, frukt og grønt gjennom hele menyen. Kunden har også mulighet til å komponere sin egen rett for å tilpasse sine allergener og preferanser. Vi har markedsført vår rett med innlegg og stories på Instagram og Facebook med emneknaggen #sunnfastfood. Både ved å nå ut til våre over 2.000 følgere og ved å promotere innleggene på Facebook og Instagram for å nå ut til nye kunder. Vi har også brukt tv og plakater i lokalet for å tiltrekke forbigående kunder. Vi har også tilbudt nye kunder en 20 % førstegangs kjøpsrabatt ved kjøp gjennom vår app”.

Smootie Bowl
Haven på Oslo Lufthavn Gardermoen, fikk andreplassen i årets konkurranse med en frisk og mettende Smoothie bowl. Den var delikat, ernæringsmessig helt på høyden, og egner seg kanskje spesielt godt til frokost eller lunsj.
– Retten var pen å se på, smakte og mettet godt. Dette var en frokost som virkelig forbereder deg på en god reise. Dersom vi skulle bemerke noe her, ville det være porsjonsstørrelsen, som var veldig stor, smilte Anne Kristin vie fra Forbrukerrådet da hun delte ut 2. premien.

Superbowl er en herlig smoothie av kokosvann, banan, avokado, eple, romanosalat, persille, koriander og pepper, Toppes den med nøtter, frø, granateple og kokosflak.

American Poke
Tredjeplassen i år gikk til Pink Fish Grensen, som hadde meldt på sin American Poke. Det var en mettende og delikat rett, med gode smaker, mente juryen.
– Det var tett i toppen, men disse tre serverte alle svært god mat til sine gjester, og vi gleder oss over å se at trenden er at stadig flere ønsker å tilby sine kunder et sundt og godt alternativ, sier juryen samstemt.

Pink fish deltok med sin Amerikanske poké som inneholder friske og sprøe grønnsaker, rå laks, chilimajones, lime, soyasaus og ris/quinoa.

Årets jury har i år bestått av kommunikasjonssjef Gerd Byermoen i OFG, kokk Bård Greni og Anne Kristin Vie i Forbrukerrådet.

– I år har vi sett en stor variasjon blandt de påmeldte og det serveres uten tvil mye god mat til folk som er på farten, sier dommertrioen.
Neste år håper de på en enda større deltakelse i konkurransen, og kokken Bård Greni er imponert over at bransjen nå har kommet så langt med tanke på å servere god, sunn og ikke minst smakfull mat på farten.

IMPONERT DOMMERTRIO: Fra venstre, Gerd Byermoen i OFG, Anne Kristin Vie i Forbrukerrådet og kokk Bård Greni. (FOTO: Karine H. Henriksen)

Les hele intervjuet med både dommere og vinnere i Convenience nummer 6/2019.

Relaterte artikler