Starbucks har kaffe-barer i 75 forskjellige land på verdensbasis. (Illustrasjonsfoto: Karine H. Henriksen)
Starbucks har kaffe-barer i 75 forskjellige land på verdensbasis. (Illustrasjonsfoto: Karine H. Henriksen)

Starbucks vil ansette 10 000 flykninger

Starbucks-sjefen Howard Schultz melder at selskapet vil ansette 10 000 flykninger de neste fem årene. Denne meldingen kommer som et svar på president Donald Trump’s ordre om sperring av innvandrere fra sju, hovedsakelige muslimske land, melder CNBC.

Publisert

I meldingen som gikk ut til de ansatte på deres nettsider står det blant annet:

«Det er mer enn 65 millioner borgere som er anerkjent som flykninger av FN, og vi lager planer for å ansette 10 000 av dem over en periode på fem år, i 75 ulike land hvor Starbucks driver virksomhet»

I første omgang starter de opp i USA. Der skal kjeden prioritere å ansette innvandrere «som har tjenestegjort sammen med amerikanske styrker som tolker eller støttepersonell».

Schultz la til at hans selskap også planlegger andre tiltak for å motvirke Trumps politikk. Han har også bemerket at Starbucks vil fortsette å investere i Mexico, til tross for Trumps planer om å bygge en mur langs grensen.

"Vi vil fortsette å investere i dette viktige markedet. Vi står klar til å hjelpe og støtte våre meksikanske kunder, partnere og deres familier mens de navigerer for å finne ut hvilke konsekvenser handelssanksjonene, innvandringsrestriksjoner og avgifter kan få på deres virksomhet og deres tillit til amerikanerne." skriver han i meldingen.

(Kilde: cnbc.com)