Cxense Display

Stabil vekst for Reitangruppen

 

Reitangruppen omsatte i 2018 for NOK 95 mrd. inkludert franchisetakers omsetning. Økningen på NOK 6 mrd. tilsvarer en vekst på 6,6 prosent mot året før.

Med et utgangspunkt i Midt-Norge har Reitangruppen blitt en internasjonal aktør med virksomhet i syv land. Mer enn 40 prosent av omsetningen skjer utenfor Norge, og aldri før har så mange kunder funnet veien til Reitangruppens utsalgssteder i Norden og Baltikum. Kontantstrøm fra drift (EBITDA) ble NOK 4,7 mrd. og driftsresultatet ble NOK 3,3 mrd.

Reitangruppen har en bokført egenkapital på NOK 28 mrd. og lite rentebærende gjeld. Stabile og gode kontantstrømmer legger til rette for betydelige investeringer fremover. Finansdirektøren kan se tilbake på et 2018 der verdiene i selskapet utvikles videre.

18 000 flere mennesker 
– Selskapet er mer solid enn noen gang. Over mange år har vi jobbet målrettet med å bygge en solid virksomhet med skarp disiplin på gjeld. I de årene jeg har jobbet her, har vi blitt 18 000 flere mennesker og vi har investert betydelig i ny verdiskapning som har gitt god vekst gjennom årene, sier Kristin S. Genton, etter snart 20 år i Reitangruppen.

– Reitangruppens kontantstrøm har vært solid over flere år og vi ser positivt på fremtiden, fortsetter hun.

– 2018 har vært nok et år der vi får til mye. Langsiktige eiere gjør det mulig å skape en kultur for å ta gode og ansvarlige valg hver dag. Jeg gleder meg over hvilke muligheter dette gir til å skape og bevare arbeidsplasser og ta steg i riktig retning for miljø, helse og samfunnet rundt oss. Veksten viser at dette er noe våre kunder setter pris på.

Høy investeringstakt
Reitangruppen har de siste ti årene investert i butikker, stasjoner, eiendommer, logistikk og industri. Investeringstakten vil fortsatt være høy i årene som kommer. I dag består de av 37 710 mennesker i Norden og Baltikum. Kjøpmenn har personlig eierskap gjennom franchisemodellen.

– Jeg ønsker at alle i Reitangruppen skal ha det bra, derfor er jeg både stolt og glad når jeg registrerer at våre kjøpmenn driver godt og er glad i jobben sin. Det er vanskelig å lykkes om vi ikke er glad i det vi holder på med, sier Colonialmajor Odd Reitan.

– De gode resultatene skyldes innsatsen til et fantastisk sterkt lag av franchisetakere og franchisegiver. Sammen skaper vi store og langsiktige verdier for både lokalsamfunn, kjøpmenn og familier over hele Norden og Baltikum, avslutter Genton.

Nøkkeltall

Reitangruppen nøkkeltall 2018 – NOK mill.
Totalomsetning inkl. franchisetakere 95 006
Vekst 6,60 %
Antall utsalgssteder 3 804
Antall sysselsatte 37 710
Kontantstrøm fra drift (EBITDA) 4 668
Driftsresultat 3 275
Resultat før skatt 3 093
Totalkapital 48 695
Egenkapital 27 663
Egenkapitalandel 57 %

 

Relaterte artikler