Ringnes Brygghus lanserer Ølkjeks på boks

Perfekte til både øl og kaffe

Publisert

Oslo, 10. september 2019 Nå kommer en gladnyhet for alle som elsker øl: Ringes Brygghus lanserer ølkjeks laget av restprodukter fra bryggeprosessen servert i en ølboks.

Ølkjeks på boks inneholder ristet mask  restproduktet etter brygging og frister i tillegg med ingredienser som deilig sjokolade og hasselnøtter.

Dette er en perfekt kombinasjon av god smak og smart gjenbruk. Når du har brygget øl, sitter du igjen med mye malt som normalt kastes. Men vi tenkte at dette er det jo god mat i, og fikk god hjelp til idé og utvikling sammen med Frekkstrek og Ringnes’ kokk og kjøkkensjef Hampus Malmqvist til å lage en oppskrift til deilige kjeks med spennende smak av øl, sier Hans Ingi Tryggvason, daglig leder for Ringnes Brygghus.

Han anbefaler å prøve kjeksene sammen med øltyper som bokk, stout, porter eller barley wine. Alle disse er øl med mye maltpreg, som derfor matcher maltet som er brukt til å bake kjeksene. Sjokolade- og nøttesmaken gjør også Ølkjeks på boks til en super godbit til kaffen.

Kjeksene, som du kan kjøpe i baren på Ringnes Brygghus, serveres i resirkulerbare ølbokser av aluminium.

Årets bakst delfinalist

Hans Ingi Tryggvason og gjengen fra Ringnes Brygghus har også sendt inn Ølkjeks på boks som bidrag til Det Norske Måltid som årets bakst. Kjeksene er nå en av delfinalistene, og eneste representant fra Oslo i kategorien årets bakst.

Det Norske Måltid har kåret Norges beste mat- og drikkeprodukter siden 2008, og er i dag landets viktigste og mest prestisjefylte prisutdeling.