Ferske supper inn i butikkene

Mere suppe er en serie ferske supper, som du nå finner i butikkhyllene hos Rema 1000 butikker i Trondheim. Bak konseptet er to søstre og gründere med lidenskap for ekte, hjemmelaget mat.

Publisert
Jannike Isachsen (t.v.) og Elisabeth I. Rye Florentz.
Jannike Isachsen (t.v.) og Elisabeth I. Rye Florentz.

I disse dager lanseres Mere Suppe hos Rema 1000 i Trondheim. Ferske og ferdige supper fra gründerbedriften Mere Mat som mer enn doblet omsetningen i 2016.

Fra gründerbedrift til storproduksjon

Da søstrene Isachsen startet bedriften Mere Mat, var det fordi de ønsket å lage sunn og næringsrik ferdigmat. Søstrene leide et storkjøkken på kveldstid hvor de lagde supper i en 60 liters gryte. Jannike Isachsen jobbet da fulltid som jurist, og hennes søster Elisabeth I. Rye-Florentz var fulltidsstudent.

- Jannike jobbet fulltid som jurist og tok seg av budsjetter og det administrative. Jeg var fulltidsstudent og kjørte suppene ut til butikkene i Oslo på dagtid hvor jeg plasserte suppebegere i butikkhyllene, sier Elisabeth I. Rye Florentz som er kokken bak suppene.

Nå produserer Mere Mat rundt 2,6 tonn suppe hver uke hos Telemarksrøra i Østfold, hvor de har investert i egen fyllelinje.

- Vi har fått et veldig bra produksjonssted som vi er storfornøyde med. Vi leieproduserer hos Jan-Erik Henriksen i Telemarksrøra, og han er fantastisk, sier Jannike Isachsen som nå er daglig leder i bedriften.

Mer enn doblet omsetning

De to siste årene har Mere Mat opplevd et veldig hopp. Fra 2015 til 2016 hadde Mere Mat en vekst på ca. 60 % i omsetning. Og de begynner nå å få en posisjon i dagligvaren. I dag kan man få tak i Mere Suppe i store deler av i Sør-Norge, og nå er suppene også å finne i Trondheimsområdet.

- Det at vi nå har kommet inn i Rema 1000 butikker i Trondheim, er en god mulighet til å bli kjent i Midt-Norge, sier Jannike Isachsen.

Søstrene Isachsen er forberedt på å stå på videre for å gjøre Mere Suppe tilgjengelig for enda flere.

- Det er en tøff bransje, men vi er veldig fornøyde med hvor langt vi har kommet. Omsetningsveksten er veldig viktig for oss. Vi må jobbe knallhardt for å øke volumet ytterligere, sier Jannike Isachsen.

Konsept og mangfold

Med større interesse for enkle og sunne alternativer uten tilsetningsstoffer, treffer Mere Mat nå flere og flere. Folk flest er også opptatt av å spise mye grønnsaker, mange ønsker å spise mindre kjøtt.

- Supper er en perfekt måte å få i seg mye grønnsaker på. Vi ønsket å lage supper som skal smake som om du laget dem selv hjemme. Nå håper vi at trønderne får øynene opp for suppene våre, sier Elisabeth I. Rye Florentz som er kokken bak de fire ulike suppene.

- Men vi konkurrerer ikke med sodden, legger Jannike Isachsen til.

Gründerbedrift etablert i 2010 av søstrene Jannike og Elisabeth Isachsen. Elisabeth Isachsen Rye-Florentz er utdannet kokk og økonom med bakgrunn fra restauranten Bagatelle, Magma og hos Gordon Ramsey i London. Jannike Isachsen er utdannet jurist og daglig leder i aksjeselskapet.


Lik og følg gjerne Fastfood på Facebook.

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev som kommer ut en gang i uken.