Ledelse

Rekrutterer med blåtann og Facebook

Mobilselskapet Sony Ericsson går nye veier for å finne nye medarbeidere.

Publisert Sist oppdatert

I sin siste rekrutteringskampanje har mobilgiganten kuttet ut ordinære stillingsannonser til fordel for bluetooth, YouTube og Facebook, melder Dagens Media.

Bluetooth, eller blåtann på norsk, er trådløs overføring av data mellom enheter i et personlig datanett. Systemet ble først utviklet av Ericsson, og ikke overraskende er nettopp blåtann det fremste mediet i Sony Ericssons nye rekrutteringskampanje.

Mobilselskapet har plassert ut stasjonære blåtann-sendere i Stockholm, Lund og Malmø, og når folk går forbi, får de spørsmål om de ønsker å laste ned Sony Ericssons rekrutteringsfilm.

- Målgruppen for kampanjen er sivilingeniører og systemarbeidere, men som en tilleggseffekt håper vi at vi også skal vekke interessen hos studenter og få flere unge til å søke tekniskutdanning, sier Sony Ericssons rekrutteringssjef Gustav Brogren, til Dagens Media.

Rekrutteringsfilmene er i tillegg lagt ut på det populære videonettstedet YouTube, og Sony Ericsson har som et ledd i rekrutteringskampanjen også skapt en profil i nettsamfunnet Facebook som lyder navnet Bert Hamster.

Powered by Labrador CMS