Nytt om navn

Ole-Herman Tronerud tiltrer som chief veterinary officer (CVO) 1. januar 2023.

Ny chief veterinary officer for Norge

Stillingen som Norges nye chief veterinary officer (CVO) er nå besatt av Ole-Herman Tronerud. Denne stillingen er spydspissen i Mattilsynets og Norges internasjonale arbeid med dyre- og fiskehelse.

Publisert Sist oppdatert

­En CVO skal også jobbe for god folkehelse i Norge, spesielt knyttet til arbeidet med å forebygge smitte mellom dyr og mennesker. Ole-Herman Tronerud tiltrer stillingen den 1. januar 2023 skriver Mattilsynet i en pressemelding.

– Tronerud har jobbet i Mattilsynet siden 2004, og har vært en sentral og viktig brikke i en rekke omfattende hendelser. Han har lang erfaring med beredskap og dyrehelse, og er faglig og personlig godt egnet til å ta fatt på den viktige jobben som CVO. Han har også jobbet som assisterende CVO siden 1. januar 2020, sier administrerende direktør i Mattilsynet, Ingunn Midttun Godal.

Tronerud skal bygge relasjoner til andre lands veterinærmyndigheter og være kontaktpunkt for Verdens Dyrehelseorganisasjon (WOAH). Han skal også tilrettelegge for eksport av sjømat og husdyrprodukter.

– En CVO er også en svært synlig representant for Mattilsynet og Norge. En viktig del av stillingen er arbeid i internasjonale fora og samarbeid med andre land, samt å bidra til den strategiske utviklingen av Mattilsynet, sier Godal.

Den forrige CVO, Knut Rønningen, går av med pensjon etter en årelang og stor innsats.

Powered by Labrador CMS