Nytt om navn

Mariette Kristenson overtar etter Johannes Sangnes som øverste leder for Reitan Convenience 1. juni .

Kristenson ny toppleder i Reitan Convenience

Johannes Sangnes gir seg som øverste sjef i Reitan Convenience, og sender stafettpinnen videre til Mariette Kristenson.

Publisert Sist oppdatert

Kristenson kommer fra stillingen som leder for Reitan Convenience i Sverige, og har lang erfaring fra Reitan- systemet i både Norge og Sverige, samt som styremedlem i flere nordiske selskaper. Hun overtar etter Sangnes 1. juni.

– Mariette kjenner Reitan-systemet godt, og har lederegenskapene og kompetansen som skal til for å lykkes i rollen. Jeg gleder meg til å følge hvordan Mariette vil sette sitt preg på den langsiktige satsningen på mat & drikke, digitalisering og bærekraft som Reitan Convenience har startet, og ønsker henne velkommen i rollen som øverste leder for vår convenience-virksomhet, sier adm.dir. Ole Robert Reitan i Reitan Handel i en pressemelding.

Anna Wallenberg tar over som leder i Reitan Convenience i Sverige etter Mariette Kristenson. Hun kommer fra stillingen som kommersiell direktør i Kronans Apotek, hvor hun har hatt ansvar for over 300 apotek. Hun har også ti års erfaring fra Accenture i Sverige.

Johannes Sangnes har vært toppleder i Reitan i 20 år. De siste 17 årene har han hatt ulike topplederroller i Reitan Convenience, hvorav de siste fem årene som administrerende direktør og styreleder for selskapets virksomhet i syv land.
Johannes Sangnes gir nå stafettpinnen videre til Mariette Kristenson.

– Johannes har vært med oss gjennom to ti-år og har virkelig styrket selskapene han har ledet. Jeg husker godt da han i Reitan Convenience i Sverige snudde organisasjonskartet på hodet og satte kunden øverst! Det har vært en glede å jobbe med Johannes, som alltid har vist handlingsevne og svært gode resultater, sier Ole Robert Reitan.

Reitan Convenience er en betydelig aktør i Norden og Baltikum, med over 2 000 utsalgssteder i syv land og over 11 000 medarbeidere. Gjennom merkevarer som Narvesen i Norge, Latvia og Litauen, Pressbyrån i Sverige, 7-Eleven i Norge, Sverige og Danmark, R-kioski i Finland og Estland, Lietuvos Spauda i Litauen, Northland i Norge og Caffeine i Litauen, Latvia og Estland, har Reitan Convenience en markedsledende posisjon i alle land. Omsetningen i 2020 var på 13,5 milliarder kroner.

Powered by Labrador CMS