Nytt om navn

Daglig leder i Konsumgruppen Norge (KGN) Arild S. Larsen (t.v.) og adm.dir. i Asko Norge AS Tore Bekken.

Konsumgruppens gründer trapper ned

Gründer, daglig leder og hovedeier Arild S. Larsen (62) i innkjøpsgrupperingen Konsumgruppen Norge AS ønsker å trappe ned. Nå selger han sin eierandel i selskapet til Asko Norge.

Publisert Sist oppdatert

For medlemmene i innkjøpsgrupperingen, de ansatte og leverandørene blir det likevel "business as usual".

Konsumgruppen Norge AS er en innkjøpskjede for frittstående aktører i det norske storhusholdningsmarkedet. Kjeden ble etablert i 2000 og har om lag 5300 medlemmer. Medlemmene omfatter kantiner, restauranter, pizzeriaer, kafeer og barer.

– Tiden har kommet for å trappe ned, etter mange år med beinhardt arbeid, forklarer 62-åringen Arild S. Larsen i en pressemelding.

Siden 2014 har Asko Norge vært medeier med 49 prosent av selskapet, men under forutsetning av at Konkurransetilsynet godkjenner, selger Larsen sin eierandel til Asko senere i år.

I avtalen av 2014 var denne endringen lagt inn som en opsjon, og det er denne opsjonen som Larsen nå ønsker å benytte seg av.

Den 1. september overlater Arild S. Larsen roret til den nye daglige lederen Stig Hagen, som kommer fra Umoe Restaurant Group, mens han selv fortsetter i rollen som styreleder. Men den nye eieren Asko Norge understreker at medlemmene i innkjøpssamarbeidet og det store antallet leverandører som forsyner Konsumgruppens medlemmer med mat, drikke og utstyr til serveringsmarkedet, ikke vil merke noe til endringene.

– Målet er at Konsumgruppen Norge fortsatt skal tilby medlemmene svært god service og konkurransedyktige innkjøpspriser, forteller administrerende direktør i Asko, Tore Bekken. Han understreker at Konsumgruppen også i fremtiden skal være et selvstendig selskap med et bredt sammensatt styre. Konsumgruppen vil drives videre som et selvstendig selskap og kunde av Asko i konkurranse med andre innkjøpskjeder.

Endringene på eiersiden er planlagt gjennomført innen 31. desember i år.

Konkurransetilsynet er informert og gjennomføring avventer Konkurransetilsynets godkjennelse.

Asko er NorgesGruppens engrosvirksomhet og omfatter 13 regionale selskap, 9 Storcash-butikker for proffmarkedet, sentrallagre og samlastingsterminal på Vestby i Akershus. Asko-selskapene er lokalisert fra Lillesand i sør til Tromsø i nord. Med 600 lastebiler på veien hver dag er Asko en av Norges største transportbedrifter.

Powered by Labrador CMS