Nytt om navn

Jordanes kjøper Umoe Restaurants

Jordanes AS, eier av Scandza-konsernet, har blitt enig med Umoe AS om kjøp av 100 prosent av aksjene i Umoe Restaurants AS. Samtidig går Jens Ulltveit-Moe inn på eiersiden i Jordanes og blir medlem av styret.

Publisert Sist oppdatert

Umoe Restaurants er en ledende aktør innen restaurant, take away og levering, med merkevarer som Peppes Pizza, Fattigmann, La Baguette og Kjøkken og Kaffe. Selskapet har også franchisene for TGI Fridays i Norge, og Starbucks i Norge og Sverige. Det opplyser Scandza i en pressemelding.

Kjente merkevarer i fokus
Umoe Restaurants har 140 restauranter inkludert franchise, og har en normal årlig omsetning på 1,3 mrd. kroner. Jordanes eier i dag merkevareselskapet Scandza som eier og utvikler ikoniske merkevarer som Synnøve Finden, Sørlandschips, Leiv Vidar, Finsbråten, samt kjente merkevarer i Sverige og Danmark. Jordanes omsatte i 2020 for ca. 5 mrd. kroner.

De to selskapene har samarbeidet siden 2009. Scandza har stått for salg og utvikling av merkevaren Peppes i dagligvarehandelen. I 2019 ble samarbeidet ytterligere styrket gjennom felles eierskap til Westend Bakerier for produksjon og markedsføring av Peppes-produkter. Dette har gjort Peppes til en sterk utfordrer til etablerte merkevarer innen pizza i dagligvarehandelen.

Vil utnytte synergier
Eieren av Umoe Restaurants, Jens Ulltveit-Moe, uttaler:
– Jeg har fulgt utviklingen til Scandza siden starten av samarbeidet mellom våre selskaper, og har vært imponert over deres evne til nytenkning og å skape vekst gjennom sterke merkevarer. Jeg har eid Umoe Restaurants siden 2002, og har sterke følelser for selskapet. Jeg er overbevist om at Umoe Restaurants og Scandza med et felles eierskap vil kunne utnytte synergier, utvikle gruppens merkevarer ytterligere og etablere nye. Jeg gleder meg til å bidra til dette både som eier og styremedlem i Jordanes.

Er sterkt til stede der folk handler
Styreleder i Jordanes, Stig Sunde, uttaler at Scandza ble etablert i 2007 basert på en strategi om å tilby sterke lokale mat- og drikke merkevarer til skandinaviske forbrukere i alle forbrukersituasjoner. – Det gjelder uansett om innkjøpene gjøres i dagligvarebutikken, kiosken, på restauranten eller bensinstasjonen. Gjennom kjøpet av Umoe Restaurants kan vi nå forbrukerne gjennom enda flere kanaler. Vi er veldig fornøyde med at Jens Ulltveit-Moe har valgt å bli en betydelig investor i Jordanes, sier Sunde.

– Vår styrke er å utvikle sterke merkevarer og å skape vekst. Vi ser med stor glede og forventning frem til å ta en så ikonisk merkevare som Peppes til neste nivå, samt å videreutvikle selskapets restauranter og kafeer sammen med flinke folk i organisasjonen, legger en optimistisk Stig Sunde til.

Jordanes vil fortsatt kontrolleres av partnerne Karl Kristian Sunde, Jan Bodd og Stig Sunde samt nesten hundre ansatte. Transaksjonen er forventet å være gjennomført innen utgangen av mai i år.

Partene har avtalt ikke å opplyse om kjøpsprisen.

Powered by Labrador CMS