Nytt om navn

Iman Winkelman går til Nova Spektrum

Winkelman (38) skal som ny leder for kommunikasjon og samfunnskontakt synliggjøre og styrke Nova Spektrums nærings- og samfunnsmessige betydning i møte med de spennende satsningene virksomheten er i gang med.

Publisert Sist oppdatert

­Iman Winkelman startet i stillingen 2. mai og kommer fra stillingen som direktør for Sparebankforeningen. Han har tidligere også vært bransjeleder for ulike medlemsområder i Hovedorganisasjonen Virke. Winkelman er utdannet siviløkonom og revisor.

– Vi er takknemlige for at Iman har takket ja til å begynne hos oss, og ser frem til å løfte oss ytterligere når det gjelder vårt arbeid på området for kommunikasjon. Slik vi kjenner Iman, brenner han for å få frem betydningen Nova Spektrum spiller gjennom rollen som arrangør av møteplasser for næringslivet, kulturlivet og organisasjonslivet. I tillegg vil han være en viktig bidragsyter for å synliggjøre våre nye satsninger relatert til blant annet servering og eiendomsutvikling. På disse områdene vil det skje mye i tiden som kommer, sier administrerende direktør i Nova Spektrum Gunn Helen Hagen.

Viktig motor for næringsutvikling

Nova Spektrum (tidligere Norges Varemesse) er landets ledende arena for messer, utstillinger, kongresser, konferanser og event, og arrangerer hvert år en rekke store fag- og publikumsmesser med drøyt 5 000 utstillere og om lag 500 000 besøkende. Winkelman mener Nova Spektrum representerer en viktig motor for næringsutvikling og verdiskaping nasjonalt og lokalt:

– Både de direkte og indirekte økonomiske og samfunnsmessige ringvirkningene av aktiviteten til Nova Spektrum er store. Gjennom å skape førsteklasses møteplasser og arrangement bidrar man til å fremme handel, kunnskapsdeling og inspirasjon som er av avgjørende betydning for at bedrifter over hele landet kan utvikle seg videre, sier han.

– Jeg ser frem til å få disse perspektivene tydelig frem i godt samarbeid med dyktige kollegaer, sier Winkelman.

Han er også glad for at Nova Spektrum har offensive ambisjoner på bærekraft, og at virksomheten har lansert en tydelig ambisjon om å redusere CO2-avtrykket per besøkende med minst 20 prosent de nærmeste årene.

Planlegger stort løft for Oslo og Lillestrøm

Stiftelsen Norges Varemesse som eier Nova Spektrum og Oslo Spektrum har iverksatt arbeidet med to store byutviklingsprosjekter i tilknytning til egen virksomhet i Oslo og på Lillestrøm. De konkrete planene omfatter Spektrumkvarteret i Oslo og utviklingen av Lillestrøm NXT som vil bli en ny bydel med boliger, kontorer og annen næringsvirksomhet.

– Disse vil bidra til å gi både Oslo og Lillestrøm et stort løft. Prosjektene representerer viktige satsninger der det er behov for konstruktiv dialog med kommunene, næringslivet, kulturlivet og andre som har interesse av at planene blir realisert på en god måte. Denne dialogen skal vi legge godt til rette for, avslutter Winkelman.

Powered by Labrador CMS