Nytt om navn

Fra venstre; Toum S.D. Ulseth, Nils Flatmark, Viviane Felix Silva og Malene Rogdaberg Trå.

Dette er vinnerne av Eureca-fondet 2021

Det har vært et usikkert år i kokke- og restaurantbransjen, og nettopp derfor ønsker Eureca engros å bidra. Her er årets heldige vinnere.

Publisert Sist oppdatert
Med et ønske om å øke rekrutteringen og interessen rundt kokkeyrket, og sikre fremtidig kvalitet i kokkefaget, valgte Eureca engros å fortsette Eureca-fondet i 2021. Nå har juryen kåret vinnerne.

- Vi er veldig stolte av å presentere disse vinnerne som vi forventer å høre mye fra i årene som kommer, sier Jens-Petter Seljebu, markeds- og logistikksjef hos Eureca engros.

Får hver sin del av fondet på 100.000,-

Eureca-fondet ble etablert med et ønske om å bidra til at kokkefaget fremover skal være interessant i Norge. Etter to år med mange fine søknader valgt Eureca å videreføre konseptet i 2021. Nå har årets jury sammen valgt ut fire verdige og lovende kandidater. Eureca ønsker at deres bidrag til bransjen vil skape en positivitet, og inspirere andre lovende kokketalenter der ute. Samtidig håper Eureca at fondet vil hjelpe vinnerne noen steg nærmere sine drømmer.
- Det var interessant å gå gjennom alle kandidatene, og det gir meg virkelig troen på fremtiden å vurdere de flotte søknadene vi fikk. forteller Jens-Petter Seljebu og fortsetter;
- Vi mener vi har valgt ut fire verdige vinnere, og vi gleder oss til å følge med på hva de oppnår med den støtten vi gir dem.

Tydelige mål seiret

Juryen har blitt enige om å gi støtte til Toum S.D Ulseth, Viviane Felix Silva, Nils Flatmark og Malene Rogdaberg Trå.
 • Toum S.D. Ulseth (25 år) fra Trondheim kan skilte med sølv-medaljer både fra Norgescupen og junior Kokkelandslaget. Støtten fra Eureca-fondet gir henne mulighet til å fokusere på rollen som Pastry Chef på Kokkelandslaget og denne gangen gå for gull!
 • Viviane Felix Silva (28 år) kommer fra Bremanger på Vestlandet. Støtten fra Eureca-fondet vil hun bruke bl.a til å holde matkurs så unge og gamle kan sette pris på god mat, det være seg på hybelen eller på gamlehjemmet. Konseptet bærer samme navn som hennes rullende restaurant; food trucken ”Vivi´s matglede”.
 • Nils Flatmark (24 år) kommer fra Trondheim og er kjøkkensjef på Brimibue i Lom. Han ønsker å bruke støtten fra Eureca-fondet til å nå helt til topps i den rykende ferske vegetar-konkurransen Nordic Green Chef.
 • Malene Rogdaberg Trå (22 år) er fra Strandebarm i Hardanger og er både restaurantsjef og kokkelærling ved Hardangerfjord Hotel. Med støtte fra Eureca engros vil hun kunne ha fokus på kokkeutdannelsen som hun ønsker å bruke til å løfte frem matnasjonen Norge i fremtiden.
Årets jury i Eureca-fondet:
 • Christer Rødseth, Kjøkkensjef på Vaaghals og Code Restaurant
 • Nina Borgen, Markedssjef hos ASKO Norge
 • Jonas Werner Andersen, Kategorisjef hos NorgesGruppen
 • Thomas Ekenes-Fosback, Business Manager hos Orkla Confectionery & Snack
 • Jens-Petter Seljebu, Markeds-og logistikksjef hos Eureca engros AS
 • Ida Juliane Havnås, Styreleder hos Eureca engros AS
 • Celine E. Ekholt, Kjøkkensjef hos Winther og tidligere vinner av fondet
Powered by Labrador CMS