Nytt om navn

Forfatteren Elisabeth Le er født og oppvokst i Norge, med foreldre som har vært en stor inspirasjon for asiatisk og vestlig kokkekunst.

Alt asiatisk blir kokebok

Elisabeth Le driver den populære matbloggen Alt asiatisk. Nå deler hun oppskrifter og hemmeligheter fra det sørøst-asiatiske kjøkkenet, mange av dem hentet fra morens blå oppskriftsbok. – Det jeg ønsker mest av alt med denne boken, er å vise at alle kan lære å lage asiatisk mat. Det er virkelig både enkelt, raskt og godt.

Publisert Sist oppdatert

– Da samboeren min Tuan og jeg startet bloggen og Instagram-kontoen Alt asiatisk for to år siden, ville vi gjøre det lettere å lage asiatisk mat her hjemme i Norge. Oppskriftene ble raskt populære. I dag er Alt asiatisk fulltidsjobben min, forteller Elisabeth Le i en pressemelding fra forlaget.

Mor som mesterkokk

Alt asiatisk lanseres 1. mars i år.

Le er født og oppvokst i Norge av vietnamesiske foreldre.
– I barndomshjemmet mitt var det mamma som var mesterkokken. Der pappa var nysgjerrig og introduserte vestlige retter ved matbordet, lærte mamma oss de tradisjonelle vietnamesiske smakene. De beste oppskriftene sine skrev hun ned i en spesiell, blå bok.

I den står familiens varianter av barndomsfavorittene, som vårruller, wontons og nudelsupper.
– I tillegg står det en oppskrift på sjokoladekake hun fikk av en norsk nabo da hun skulle arrangere bursdag for meg: Den blå boken er også en oppsummering av maten som har fulgt familien vår gjennom livet. Mamma er fortsatt den største grunnen til at jeg brenner for matlaging.

Asiatisk fra bunnen

I boka får du trinn for trinn-oppskrifter på vårruller, bao buns, dumplings og bánh mì. Gjennom grundig veiledning, og med mange tips og triks, gir Elisabeth inspirasjon og smaksopplevelser fra Asia.

Har du noen gang gått inn i en asiatisk matbutikk og mistet motet av hvor mange soyasauser som finnes? Eller hatt lyst til å lage en rett, men ikke klart å finne ingrediensene du trenger?

– Etter at jeg startet bloggen Alt asiatisk, har jeg svart på utallige spørsmål om mat fra Sørøst-Asia. Det er mange som har lyst til å lage favorittrettene fra restauranter eller reiser selv, men som ikke helt vet hvor de skal starte. Derfor har jeg skrevet en fyldig guide til de mest brukte og grunnleggende sausene du trenger på kjøkkenet, og en oversikt over hvilke ingredienser og råvarer som får frem de gode smakene, av slutter Elisabeth.

Powered by Labrador CMS