Nytt om navn

Ny toppsjef i St1 Norge

1. januar 2019 ble Kristine Vergli Grant-Carlsen (39) utnevnt som ny administrerende direktør i energiselskapet St1 Norge AS, et datterselskap av St1 Nordic Oy. Avtroppende administrerende direktør, Mika Wiljanen, vil fortsette i andre roller i selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Kristine Vergli Grant-Carlsen fortsetter også i sin nåværende rolle som CFO i St1 Norge AS. Hun har jobbet elleve år i Shell Norge frem til AS Norske Shell sin nedstrømsvirksomhet ble kjøpt av St1 i 2015. Kristine har innehatt en rekke ulike finansielle og operasjonelle stillinger i løpet av sin tid i AS Norske Shell og St1 Norge AS.

Vil styrke posisjonen

I løpet av det treårige eierskapet har St1 Norge utviklet seg til et sterkt energiselskap bestående av en stor retailvirksomhet med alle Shell-stasjonene i Norge, en logistikk- og terminalvirksomhet, salg av kommersielt- og marinedrivstoff. St1 Norge styrket også nylig sin tilstedeværelse i marinemarkedet ved kjøpet av Statoil Fuel & Retail Marine AS.

Vi sikter på å beholde og fortsatt styrke vår posisjon i det norske markedet. Jeg er stolt over å være en del av et selskap som har en klar og moderne visjon, og gode nordiske verdier. Og selvfølgelig setter jeg pris på at styret har utpekt en ung kvinne for denne rollen i Norge, sier Grant-Carlsen.

Satser på CO2-bevisst energi

Forskning på og produksjon av fornybar energi står i sentrum av St1 Nordic Group sin selskapsstrategi. St1 sin ytelse og inntjening fra salget av fossilt drivstoff muliggjør større og større investeringer i de fornybare energikildene med størst potensial, nemlig avansert biodrivstoff fra avfall og rester, geotermisk varme fra jorden, og ren elektrisitet fra vind. I oktober annonserte St1 sitt pilotprosjekt i Marokko for karbonfangst fra atmosfæren gjennom påskoging.

Jeg er spent på min nye rolle som administrerende direktør i St1 Norge, og jeg ser frem til å lede selskapet videre mot vår visjon om være ledende på produksjon og salg av CO2-bevisst energi. Norske St1 har et faglig sterkt team bestående av de beste medarbeiderne i bransjen, fortsetter Grant-Carlsen.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS