Mat på farten

Venter 1 million nordmenn på farten

Fredag 3. juni blir sannsynligvis pinsehelgens mest trafikkerte dag. Det er ventet om lag 1 millioner nordmenn på farten denne helgen.

Publisert Sist oppdatert

­

– Alt tyder på at det blir mye trafikk og kø på fredag 3. juni. Først og fremst bør trafikantene unngå å kjøre mellom klokken 12.00 og 16.00, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

Kjør tidlig eller sent

Kjøredata fra nordmenns bilkjøring i pinsen de siste to årene gir indikasjoner på når det er smart å kjøre i pinsen. For å unngå kø på fredag viser statistikken at du må du være veldig tidlig, eller veldig sent ute.

– Trafikken ved hjemreisen er, som ved alle høytider, mer spredt utover. I pinsen er det jevnt mye trafikk hele mandagen, men det roer seg fra klokken 17.00. Fyr opp grillen og nyt en god lunsj før du tar fatt på hjemturen, råder skadeforebyggeren bilistene.

Mange bilskader

De tre siste årene har Fremtind registrert over 1600 bilskader i pinsen til en samlet erstatningssum på over 32 millioner kroner. Steinsprutskader på frontruter er ikke tatt med.
–Vi får inn flest bilskader på fredag i pinsen, tett etterfulgt av mandag, sier Hofstad-Nielsen.

1 million på farten

Nær 1 million nordmenn oppgir at de skal reise i pinsen, og flesteparten skal på hyttetur. Det viser en fersk undersøkelse Respons Analyse har gjennomført på vegne av Fremtind.

– Med økt aktivitet på veiene er det større risiko for ulykker. Vi nærmer oss dessuten årstiden hvor det normalt skjer flere dødsulykker. Det stiller enda større krav til oss – og vi må ta ansvar for egen atferd i trafikken, sier skadeforebyggeren.

Rådet til bilistene denne helgen er klar;

– Unngå høy fart og forbikjøringer, og la mobilen ligge mens du kjører, avslutter Hofstad-Nielsen.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS