Nyheter

Vekst for Orklas merkevarer

Orklas driftsinntekter økte med 10,3 prosent til 13,14 milliarder kroner i tredje kvartal 2021. Driftsresultat økte med 9,0 prosent til 1,7 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Orkla oppnådde en organisk salgsvekst på 4,1 prosent i kvartalet. Lettelser i koronarestriksjoner og økt etterspørsel bidro til fremgang i «Out of home»-kanalen, og det var fortsatt godt salg til dagligvarehandelen skriver selskapet i en pressemelding.

- Det er gledelig at vi i tredje kvartal leverte god organisk vekst målt mot sterke sammenligningstall fra 2020. Fire av fem forretningsområder hadde fremgang, og vi hadde volumvekst i flere salgskanaler. Jeg er spesielt tilfreds med at vi oppnår god vekst innenfor våre strategiske vekstområder som plantebasert, «Out of Home» og Helse, sier Orklas konsernsjef Jaan Ivar Semlitsch som legger til:

- Til tross for god topplinjevekst er resultatveksten begrenset i kvartalet. Koronapandemien har bidratt til flaskehalser og forstyrrelser i de internasjonale verdikjedene. Denne utviklingen, kombinert med økt etterspørsel, påfører oss betydelige prisøkninger på råvarer, emballasje, transport og energi.

Powered by Labrador CMS