Nyheter

Våre nye bransjeaktører

Ekteparet fra Midtøsten er representative for en ny norsk bransjevirkelighet: De driver gatekjøkken, helst som kebabsjappe, i byer og på småsteder hvor våre hjemlige aktører ikke ser muligheter. Markedet er for skrint for norsk kostnads- og inntektsnivå.

Publisert Sist oppdatert

Lisas Rest O Gatukjøkken Gabriel Basmanji, står det i firmaregisteret med svensk ‘u’, men det profilerer seg litt lettere forståelig som Lisa’s Restaurant og Gatekjøkken, etter en flytting fra Sverige til Norge og Sørlandet i 2013, heter det i en reportasje i siste utgave av bladet FastFood.

Menyen er stort sett den samme, opplyser Gabriel Basmanji (60). Han født og oppvokst i Libanon, men har bodd i Sverige det meste av sitt voksne liv til sammen 40 år. Kona, Mariam Fayad, kommer fra Syria. De driver ‘Lisa’s’ i fellesskap, uten å regne arbeidstimer. De trenger bare å tjene tilstrekkelig til at driften går rundt, noe Gabriel bekrefter t den gjør: “Det går bra.”

Fant ledig locale

Hvordan de havnet, av alle steder, på selveste Brooklyn Square på det amerikaniserte norske tettstedet Vanse i Farsund kommune på Lista? En venn opplyste om at her var et ledig locale, forteller han. Gabriel var rask med å slå til på vårparten i 2013. Familien hadde da flyttet over Kjølen, og han selv jobbet en periode som lastebilsjåfør i Oslo. Men han var på jakt etter et egnet sted med egnet lokale for å lage en norsk Lisas Rest O Gatukök som han hadde hatt en viss suksess med i Sverige.

Hvorfor ‘Lisa’ i navnet? Oppkalt etter vår datter, Carmen Lisa. Hun er nå 20 år, men ikke med i driften.

Kebab og selskapscatering

Gabriel bekrefter også at det er kebab som er bestselgeren på menyen, fulgt av pizza, hamburger, kylling, løvstek og tacotallerken. Men ‘Lisa’s’ er ikke bare gatekjøkken og kebabsjappe, selskapscatering gir et viktig bidrag. I julebordsesongen tilbys nettopp julebord, det vil si et koldstbord med røkt laks med eggerøre, spekemat, jueskinke, aspic, rekesalat og reker pluss en varmrett eventuelt to varmretter. Kuvertprisen er fra 300 til 400 kroner.

Hele året tilbys opplegg for barneselskap, med to menyer: pizza og brus til kr 70 og pizzafjs, pølsepinnsvin, lale g brus til kr 10110. Minimum 10 personer, og da er musikk eller film inkludert.

Bildet på toppen: Gabriel Basmanji, opprinnekig fra Libanen, og Mariam Fayad, opprinnelig fra Syria, driver gatekjøkkenet I Vanse. (Foto: Odd Henrik Vanebo)

Powered by Labrador CMS