KBS

Fra venstre: Jens Haugland, Cathrine Pia Lund og Ole Robert Reitan med Svaneprisen på Uno-X Østerås i Bærum.

Uno-X Mobility vinner Svaneprisen

Svanemerket tildeler Svaneprisen for 2022 til Uno-X Mobility. Uno-X får prisen for sin satsing på Svanemerket bilvask.

Publisert Sist oppdatert

– Uno-X sin satsing på mer miljøvennlig bilvask er et eksempel til etterlevelse. En svanemerket bilvaskehall bruker betydelig mindre vann, fanger opp farlige kjemikalier og renser vannet slik at det kan brukes vask etter vask. Dette er sirkulær økonomi i praksis, gir en enorm miljøprestasjon, og Uno-X gjør det enkelt for forbrukere å ta gode miljøvalg, sier administrerende direktør i Miljømerking Norge, Cathrine Pia Lund i en melding.

Onsdag overrakte hun Svaneprisen for 2022 til Uno-X Mobility. Ifølge begrunnelsen mottar selskapet prisen for å ha vært en pioner i sin bransje ved å satse på en bærekraftig forretningsmodell med ærlig, dokumentert og tydelig kommunikasjon som gjør det enklere for kundene å ta gode miljøvalg i en hektisk hverdag.

Per i dag tilbys det over 40.000 svanemerkede varer og tjenester i det nordiske markedet, innen 250 produkttyper og 60 ulike bransjer. Konkurransen om Svaneprisen er derfor tøff.

Uno-X Mobility er en del av Reitan Retail og Ole Robert Reitan, CEO i Reitan Retail, ser et betydelig potensial for Svanemerket bilvask i Norge.

– Sammen med satsingen vår på lynlading av elbiler, så er Svanemerket bilvask et viktig grep for en bærekraftig omstilling av vår virksomhet. Svanemerking er et kvalitetsstempel, og potensialet er stort, sier Reitan.

Bare 44 av om lag 1000 bilvaskehaller i Norge er Svanemerkede. 37 av de eies og drives av Uno-X.

Leder for Uno-X Mobility sin virksomhet i Norge, Jens Haugland, forteller at den første av Uno-X sine Svanemerkede bilvaskehaller åpnet i mars 2021.

– Kundene våre har tatt svært godt imot vårt konsept. Nå skal vi så raskt som mulig etablere 100 svanemerkede vaskehaller i Norge i første omgang. Vaskehallene bygges ved fabrikken vår i Hammel i Danmark. Det gjør det enklere og mer effektivt å bygge, samtidig som vi har god oversikt over vår påvirkning på samfunn og miljø i hele verdikjeden, sier han.

Powered by Labrador CMS