Nyheter

To erfarne Norgesmestere i pizza

Det var Bodil Hasselknippe fra Pizzastua i Asker som tok seieren i klassen for amerikansk pizza på Smak 2017. Elio Corsi fra Eataly Ristorante på Aker Brygge vant NM tittelen i klassen for italiensk pizza.

Publisert Sist oppdatert

Tekst og foto: Karine Hildonen Henriksen

Bodil Hasselknippe og Sindre Teigland som tok tredjeplassen i klassen for amerikansk pizza.

Norgesmesteren i amerikansk pizza er ingen nykommer. På SMAK 2011 ble Bodil Hasselknippe kåret til Nasjonal Mester i klassen amerikansk pizza.

Det var kjempegøy å vinne, ikke minst også for Pizzastua som holder til i Asker. Vi startet i 1983, så dette var ordentlig gøy. Konkurranser som dette er veldig inspirerende, og det gir en god anledning til å forsøke seg på nye pizza-varianter.

Pizzastuas vinnerpizza hadde en topping som blant annet besto av sprøstekt bacon, pepper-chèvre, rødbet-pesto, pinjekjerner og granateple.

Imponerte med god bunn

Elio Corsi blir hedret som Norges beste pizza-kokk i klassen for italiensk pizza.

Elio Corsi fra Eataly Ristorante på Aker Brygge gikk av med seieren i klassen for italiensk pizza. Han imponerte dommerne med en veldig god bunn, en enkel presentasjon og meget god smak.

Hans smakfulle og tynnbunnede pizzaer var også med på å sikre ham NM-tittelen på forrige SMAK-messe i 2014.

Andreplassen i klassen for amerikansk pizza gikk til Lukasz Goreki, mens tredjeplassen gikk til gikk til Sindre Teigland. Han hadde ikke forventet en plass på pallen.

Jeg jobber til daglig som IT-konsulent, men jeg har tidligere jobbet i Dolly Dimple’s - dermed har jeg litt bakgrunn i fra pizza-baking. Jeg er veldig fornøyd med plasseringen på pallen, smiler han.

I klassen for italiensk pizza ble det en delt andreplass mellom David Santiago fra Rent Mel, og Christina Hjeltnes Grønning.

Den gode deigen er avgjørende

Vinnerne av årets Norgesmesterskap utmerket seg spesielt blant 30 andre deltakere.

Christina Hjeltnes Grønning i aksjon under årets konkurranse.

Noe av hemmeligheten med å lage en smakfull pizza, er å starte med en god bunn. Får du til det, er grunnlaget lagt for å skape en fin pizza-opplevelse, fremhevet hoveddommer Eirik Sevaldsen.

Hygiene, presentasjon og smak

Deltakerne ble bedømt ut i fra en skala på hundre poeng. Hvorav 30 poeng har gått på hygiene og arbeidsteknikk - hvor plassdommer har mye å si. Deltakerne hadde også mulighet for 20 poeng for presentasjon og 50 poeng på smak.

Plassdommer Morten Jahr fulgte med på deltakernes hygiene og arbeidsstruktur.

Asle Faannessen og Mette Løfblad er glade for at så mange har deltatt i årets konkurranse. De understreker at dommertrioen kun har forholdt seg til et deltakernummer, og ikke sett navnene til deltakerne i konkurransen.

Høyere nivå

Dommertrioen Heidi Bjerkan, Eirik Sevaldsen og Andre Løvaas.

Dommertrioen fremhever at nivået i årets konkurranse har vært høyt. Eirik Sevaldsen utrykker det slik;

Nivået har mye bedre enn ved tidligere konkurranser. Det har vært flere deltakere og de prøver mye mer. De har også et større spenn i smakssammensetninger. Det vi har sett etter, er selvfølgelig presentasjonen, duften og ikke minst smaken på pizzaen.

Han understreker imidlertid at noen fortsatt har en tendens til å toppe pizzaen for mye, og det kan ødelegge for totaliteten.

David Santiago i full aksjon og konsentrasjon under dagens konkurranse. Det holdt til en delt andreplass i klassen for italiensk pizza.

Sevaldsen tror imidlertid at konkurranser som denne vil heve interessen for pizza.

Vi ser en stadig vekst i pizza-næringen. Dermed vil kvalitet presse seg frem, fordi forbrukerne vil ha noe genuint, avslutter han.