Leverandørnytt

Tine lanserer hengslet kork på alle drikkeprodukter

Fra og med denne uken vil mange av Tines av drikkeprodukter få hengslet kork.

Publisert Sist oppdatert

­I første omgang gjelder endringen ferske drikkeprodukter produsert på Tine Oslo og Tine Sem, som melk, Kefir, Kulturmjølk, juice, iste på kartong og fløte.

I løpet av 2023 vil de fleste drikkeproduktene produseres med hengslet kork, og innen juli 2024 skal alle drikkeprodukter fra alle anlegg over på den nye korkløsningen.

«Tine er en storbruker av emballasje, og derfor har også et stort miljøansvar. Når vi nå går over på hengslet kork, er vi tidlig ute og imøtekommer EUs plastdirektiv som krever at korkene på alle drikkeprodukter opp til to liter er festet til emballasjen», heter det i en artikkel på Tines nettsider.

Den nye korken kan dreies rundt og klikkes på plass slik at den ikke er i veien ved helling. Med andre ord: myten om at den nye korken bidrar til mer søl stemmer ikke helt.

Melkekartonger står ikke for den største plastforsøplingen i naturen, blant annet fordi drikkekartongene i stor grad blir resirkulert. På en annen side er utfordringen med plastforsøpling større blant «på farten»-produkter, så her blir det enda viktigere at korken sitter fast i emballasjen.

Tines økologiske melk selges i dag uten kork, det vil si med den gamle brett tilbake-løsningen, og det kan vise seg å være en mulig løsning til EU-direktivets krav: å fjerne korken på alle drikkekartonger, heter det i artikkelen.

Powered by Labrador CMS