


Nyheter
Ann har en doktorgrad i matforskning og er over middels interessert i matlaging, men har aldri jobbet som kokk, forteller hun til glomdalen.no.
Jeg er veldig glad i å lage mat og lager alt fra bunnen av og bruker kun ferske råvarer. Kongsvinger har ikke ekte thai-mat før nå, smiler Ann ubeskjedent.
Oppskriftene har hun med seg hjemmefra og er overrakt fra mor til datter gjennom generasjoner.
Jeg har lært å lage mat hjemme i Kalasin i Thailand og bruker familieoppskrifter som går i arv fra mor til datter, smiler hun.
At kjøkkenet står på hjul, betyr ikke at Ann skal reise rundt og selge mat fra ulike steder.
Nei, vi blir stående her fast og lage og servere varme lunsj- og middagsretter, forteller hun.
Men det er fortsatt mye som skal på plass her. Jeg må få hengt opp menyer, bilde rog slike ting. Da blir det bra, smiler hun og forteller at på de to dagene hun har stått på Langeland har mange vært innom og kjøpt thai-mat.
Ann og mannen kom til Norge og Kongsvinger for fire år siden men bor nå på Skotterud. Og kulden ser ikke ut til å bite på henne.
Jeg liker meg veldig godt her og kulden er ikke noe problem for meg. Det er bare å kle godt på seg, sier Ann Phantipa med et smil.
Ideen bak den lille oransje serveringsvognen er et samarbeid mellom Ann, mannen hennes og Bjørn Kjetil Hagen.
Jeg har hatt ideen om en slik vogn i mange år. Da jeg jobbet sammen med mannen til Ann snakket vi litt rundt den ideen, forteller Bjørn Kjetil Hagen.
Vi syntes det hørtes lurt ut så da satte vi i gang, sier han til glomdalen.no.