Nyheter

Tester ut levering av matpakker til skolebarn

Tirsdag 15. august lanserte Mills en prøveordning med skolemat for elevene ved Gjellerås skole. Prøveordningen gjennomføres for å avdekke i hvilken grad en slik matpakkelevering kan legge grunnlaget for en ny skolematordning for norske elever.

Publisert Sist oppdatert

Prøveordningen som pågår denne høsten går ut på at 100 barn får matpakker levert hjem til seg hver morgen, og tre skoleklasser får dem levert direkte til skolen.

Riktig ernæring har direkte påvirkning på den læringen som skjer i løpet av skoledagen. Både energinivå og evne til å konsentrere seg endrer seg umiddelbart etter et sunt og godt skolemåltid.

Behovet for en skolematordning er godt dokumentert, og eksempler fra inn- og utland viser at skolematordninger øker trivsel, læringsutbytte og kan bidra til å utjevne sosiale forskjeller.

Selv om mange barn har med seg mat hjemmefra, er det også mange som ikke har det.

I en fersk undersøkelse gjennomført av Norstat på vegne av Mills oppgir kun 2 av 10 skoleansatte at alle elevene alltid har med seg matpakke på skolen.

1 av 4 av de som jobber på ungdomsskolen er direkte bekymret for hvorvidt elevene får i seg tilstrekkelig næring. Undersøkelsen ble i sin helhet lagt frem på arrangementet på Gjellerås barneskole tirsdag 15. august.

Les mer om FastFood her

Last ned bladet elektronisk

Følg oss på Facebook

.

Abonner på vårt

gratis nyhetsbrev
Powered by Labrador CMS