Energistasjoner

Christina Bu i Elbilforeningen og veidirektør Ingrid Dahl Hovland ønsker bilistene god tur hjem til jul og ber dem være forberedt på noe ladekø. De oppfordrer til å ta det rolig og lade når man kan, og ikke vente til man må. Foto: Jamieson Pothecary

Ta det rolig på den store ladedagen!

I år skal flere enn i fjor hjem til jul med elbil. Elbilistene må dermed belage seg på ladekøer også i årets juletrafikk. Den store ladedagen blir sannsynligvis 22. desember.

Publisert Sist oppdatert

­Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland og Elbilforeningens generalsekretær Christina Bu er begge opptatt av at elbilreisen blir minst mulig stressende og at alle kommer trygt frem.

─ Ikke stress, men sørg for at hjemreisen blir trygg og hyggelig. Alle som reiser hjem til jul med elbil må huske å lade når de kan og ikke først når de må, sier Christina Bu i Elbilforeningen.

Samme ladekapasitet som i fjor

Selv om det er bygget ut rekordmange hurtigladere, er kapasiteten omtrent den samme som i fjor grunnet godt salg av elbiler. Sju av ti ferierende elbilister opplevde ladekø i sommer, og det er ikke nedgang fra året før.

De to vil begge jobbe for at ladekøene begrenses.

─ Det er grunn til å glede seg over den kraftige utbyggingen av hurtigladere, men vi må trappe opp enda mer. Vi må bygge rundt 4000 nye hurtigladere innen utgangen av 2025 for å dekke behovet til det stadig økende antallet elbilister på norske veier, er beskjeden fra vegdirektøren.

Hun viser til faggrunnlaget for regjeringens ladestrategi fra hennes egen etat Statens vegvesen.

─ Ikke vent til batteriet på elbilen er nesten tomt. Stressa sjåfører er mindre trafikksikre, er oppfordringen fra vegdirektør Ingrid Dahl Hovland.

120 000 flere elbiler

Siden midten av desember i fjor til samme tid i år, har vi fått 120 000 flere elbiler og 1500 flere hurtigladere.

─ Vi er enige om utbyggingsbehovet og heldigvis skjer det mye utbygging nå. I takt med at flere og flere heldigvis skaffer seg elbil og dermed bidrar til reduserte utslipp, må vi sørge for tilgjengelig hurtiglading i hele Norge, sier Christina Bu.

Powered by Labrador CMS