Nyheter

Stor suksess med innleid isbar

June Dahlskaas i Lysefjorden Sjokolade fikk for alvor oppleve at sommerstemte nordmenn er glad i iskrem. Med isbar fra Isbarkompaniet gjorde hun braksuksess sommeren 2017. I i år kom isbaren på plass enda tidligere.

Publisert Sist oppdatert

Dahlskaas har drevet sjokoladefabrikken Lysefjorden Sjokolade siden 2013, som ligger i Forsand kommune i Rogaland. Inspirert av Gutta på Haugen i Oslo, bestemte hun seg for å leie isbar fra Isbarkompaniet sommeren 2017 - og tilby iskrem med egenlaget topping.

Kø over torget

Isbaren ble plassert midt på Jørpeland torg, som tidligere var full av liv med salg av grønnsaker, jordbær og fisk.

Jeg tenkte jeg ville prøve meg med iskrem, og vi hadde virkelig en flying start! Etter åpning 1. juni i 2017, var det helt tomt to dager etter. Uansett om det var regn eller solskinn var isbaren godt besøkt, forteller June Dahlskaas, daglig leder i Lysefjorden Sjokolade.

Vi nådde budsjettet hver dag, og det gikk unna med om lag 400 liter iskrem de to-tre første dagene. Med egenlaget sjokolade og ulike toppinger med blant annet mango, karamell og mandler, traff hun iskremelskere rett i hjertet.

Ny giv i 2018

Jarl Olsen i Hennig-Olsen.

Suksessen ga mersmak, og Lysefjord Sjokolade er allerede i gang med ny isbar-sesong.

Vi åpnet lørdag 28. april i år, og har åpent syv dager i uken frem til august og skolestart. Da prøver vi ut noen nye toppinger, men beholder bestselgerne, sier Dahlskaas.

Fjorårets mest populære topping «Salte fjelltopper», består av smeltet melkesjokolade toppet med salte mandler, og «Kongen» som er en egenlaget karamellsaus toppet med hakkede peanøtter. Disse vil derfor finnes på menyen i år også.

[gallery type="slideshow" columns="1" size="large" ids="9740,9738,9737,9742"]

Fiks­ferdig isbar

Isbar-konseptet har blitt testet ut i flere byer, blant annet i samarbeid med Gutta på haugen i Oslo og Fløyen i Bergen. Isbaren er ferdig innredet med isdisker, softismaskin og nødvendig tilbehør, og fraktes med lastebil til ønsket lokasjon.

Alle som ønsker det, kan leie en isbar med iskrem fra Hennig-Olsen Is.

Vi har utviklet en fiks-ferdig isbar hvor leietakere får merkevaren Hennig-Olsen Is i ryggen, og tilgang til alle våre kvalitetsprodukter. På den måten kan vi gå sammen med lokale aktører om å spre iskremglede i det ganske land. Det er veldig morsomt å se at June Dahlskaas har hatt så stor suksess med sin isbar, sier Jarl Olsen, styreleder Isbarkompaniet.

Powered by Labrador CMS