Nyheter

(Ror)burger-kjede i Lofoten

Classic Norway går nye veier for å tilby lokalmat til sine gjester. Etter en vellykket etablering i Nusfjord i fjor, åpner de nå fiskeburgerkonseptet «Rorburger’n» ved alle sine hoteller i Lofoten.

Publisert Sist oppdatert

Våre gjester ønsker å spise lokal mat når de er i Lofoten. Gjennom konseptet Rorburger’n tilbyr vi lokal mat i et nytt perspektiv: En type street-food som både barn, voksne, ungdom og familier liker, forteller Ragnar Freyr Palsson, driftssjef i Classic Norway region nord.

Konseptet som anvendes av kjedens hoteller i Henningsvær, Nyvågar, Nusfjord og på Reine i Lofoten, ble først testet ut i ved Classic Norways rorbuanlegg i Nusfjord sommeren 2014. Ideen kom til i samarbeid med Lofotprodukt AS, som eier konseptet og er hovedleverandør av råvarer til Rorburger’n.

Utgangspunktet var at både fastboende og tilreisende etterspurte lett tilgjengelig lokal mat. Vi produserer det som kanskje er Norges beste fiskeburgere i Lofoten, og da er det helt naturlig at også turistene får nyte det. Dermed fant vi ut at vi ville gå sammen med restaurantsjef Renate Johansen ved Karoline restaurant i Nusfjord om å utvikle «Rorburger’n», forteller salgssjef for storhusholdning i Lofotprodukt AS, Andre S. Misund.

Menyen ble raskt utviklet, og burgerne fikk klingende Lofot-navn som «Hold i torsken-burger», «Cheezu cruisin’ Nusfjord» (bildet) og «Steike fin». Alle med grove fiskeburgere av 80 % fisk fra Lofoten.

Konseptet skulle vise seg å overbevise både lokalbefolkningen, cruiseskipturister og øvrige tilreisende: Det lille tettstedet som har 20 fastboende, solgte 300 fiskeburgere på de beste dagene den første sesongen. Det var nok til å overbevise hotellkjeden.

Navnet «Rorburger’n» er godt. Det samme er konseptet, som har lokalmat som utgangspunkt. Ikke bare er fiskeburgerne produsert her i Lofoten. Vi utvikler nå også egne hamburgerbrød som blir bakt og levert fra det lokale bakeriet i Svolvær. Når vi ser at konseptet er innarbeidet og selvgående, planlegger vi å kjøre det ut også til våre øvrige kystnære anlegg i Norge, forteller Palsson i Classic Norway.

Dermed ligger det an til at "Rorburger'n" med fiskeburgere fra Lofoten kan bli nasjonal.

(Pressemelding.)

Powered by Labrador CMS