Leverandørnytt

Ringnes vil utvide fabrikken på Gjelleråsen. Kommunikasjonsdirektør Johanna Ellefsen Rostad håper at første spadetak skjer mot slutten av 2024.

Ringnes vil utvide fabrikken på Gjelleråsen

Ringnes vil utvide produksjonsanlegget på Gjelleråsen i Nittedal med 18.500 kvadratmeter.

Publisert Sist oppdatert

– Dette handler om å rigge Ringnes for å levere det folk vil ha av merkevarene våre. Under Covid produserte vi i perioder mer enn det som er vår teoretiske kapasitet. Det er imponerende – og sier mye om folkene som jobber i Ringnes og ved anlegget på Gjelleråsen, sier kommunikasjonsdirektør Johanna Ellefsen Rostad i Ringnes til Dagligvarehandelen.

For å møte framtidig etterspørsel vil Ringnes derfor investere for å styrke kapasitet og leveringsevne. Ifølge Ellefsen Rostad var det helt naturlig at bryggeriet skulle utvide anlegget på Gjelleråsen.

– Vårt hovedbryggeri på Gjelleråsen er hjertet av Ringnes, hvor vi produserer de største merkevarene våre innen øl og brus. Det er også her 600 av våre 950 ansatte jobber. Med den planlagte investeringen bekrefter vi at vi skal fortsette å utvikle Ringnes med lokal produksjon og anlegget på Gjelleråsen som utgangspunkt.

– Hva er status på å få det godkjent av Nittedal kommune?

– Den planlagte utbyggingen er i samsvar med gjeldende reguleringsplan, men Ringnes må forberede en byggesøknad for prosjektet til Nittedal kommune. Før jul hadde vi en forhåndskonferanse med kommunen hvor vi la fram de overordnede planene for prosjektet. Nå starter jobben med å konkretisere en byggesøknad og varsling av naboer – blant annet. Så det gjenstår ennå en god del arbeid før første spadetak, som forhåpentligvis skjer mot slutten av 2024.

Powered by Labrador CMS