Nyheter

Reitangruppen styrker sin markedsposisjon

Reitangruppen tar tilbake sine egne stasjoner når samarbeidsavtalen med ST1 (Shell) utløper om to år. Fra 2019 inngår 7-Eleven samarbeid med YX på drivstoff og blir til YX 7-Eleven.

Publisert Sist oppdatert

- Det er logisk at YX, som er en del av Reitangruppen, skal levere drivstoff til egne stasjoner i Norge. Vi drar nytte av felles verdigrunnlag og ønsker å være kunders førstevalg som stoppested langs vei, sier Colonialmajor Odd Reitan i Reitangruppen.

Odd Reitan i Reitangruppen. (FOTO: Karine Hildonen Henriksen)

Styrket markedsposisjon

YX Norge har som mål å være den beste samarbeidspartneren for de som eier og driver sin egen bensinstasjon (selveiere). I tillegg til å være drivstoffleverandør til 210 norske selveiere, har YX et solid tilbud til transportbransjen med et godt nettverk av hurtigleverende pumper med diesel som har høy innblanding av avansert og bærekraftig biodrivstoff.

I 2008 besto YX kjeden av 120 stasjoner. I dag er det 210 YX stasjoner i Norge, og når de 87 nåværende Shell/ 7-Eleven stasjonene kommer i tillegg, vil markedsposisjonen styrkes betraktelig.

I dag har Reitan Convenience til sammen over 500 7-Eleven-butikker i Skandinavia, fordelt på 7-Eleven i bybildet og i samarbeidet Shell/7-Eleven.

- Reitan Convenience Norge skal vokse langs vei og vi gleder oss til å satse videre. Vi er to selskaper som er dyktige på hver våre forretningsområder innenfor Reitangruppen og vi utfyller hverandre på henholdsvis butikkdrift og drivstoff, sier Mariette Kristenson, administrerende direktør i Reitan Convenience Norge.

Attraktiv samarbeidspartner

Uno-X Gruppen har tilbudt drivstoff og smøreoljeprodukter til markedet i over 100 år. YX-Norge AS er en del av Uno-X Gruppen, og er drivstoffleverandør til en kjede av betjente bensinstasjoner.

- Et samarbeid med 7-Eleven langs vei vil gjøre oss enda sterkere. Vi har stor tro på at vi kan vokse videre sammen med 7-Eleven med både spennende konsepter for våre kunder og ved rekruttering og nybygg, sier administrerende direktør i YX Thor Kristian Korsvold.

Avtalen mellom YX og 7-Eleven langs vei trer i kraft fra 2019.

(NTB)

Powered by Labrador CMS