Nyheter

Reitan åpner Pressbyrån Go

SELVBETJENING: Pressbyrån lanserer i dag det nye konseptet Press Bureau Go i Stockholm. Det er ubemannede butikker med nyutviklet teknologi som muliggjør et nytt tilgjengelighetsnivå.

Publisert Sist oppdatert

– Vi ser store muligheter i å etablere nye ubemannede butikker med denne teknologien i alle skandinaviske markeder. Vi er glade for den veldig positive responsen vi har fått fra kundene som allerede har testet den nye teknologien hos oss, sier Mariette Kristenson, VD i Reitan Convenience Sverige, til Retailmagasinet.

Mariette er godt kjent i Norge etter å ha vært toppsjef Reitan Convenience Norway i seks år, fram til 2018. Da vendte hun tilbake til Sverige for å overta i Reitan Convenience Sweden.

Supplement til eksisterende butikker

Den første butikken ligger på Kungsholmen i Stockholm, men Reitan Convenience planlegger å åpne mange flere de kommende årene.

Press Bureau Go, som åpenbart er inspirert av Amazon Go, er designet for å fungere som et supplement til Pressbyråns eksisterende butikker. Med de nye butikkene tilbyr de et helt nytt tilgjengelighetsnivå, både når det gjelder plassering og åpningstid.

I den første fasen kan Pressbyrån Go for eksempel lokaliseres i større kontorbygg, hotellobbyer eller sykehus, men på lang sikt også som helt uavhengige butikker på gater og torg. Området er tilpasset den spesifikke situasjonen.

– Våre mer enn 300 Pressbyrån-butikker rundt om i Sverige er ryggraden som drives med stort hjerte og stor stolthet. Samtidig ser vi en trend i samfunnet der folk ønsker å handle på egne vilkår i større grad, nå mer enn noen gang. Med Press Agency Go kan vi tilby bekvemmelighet på en ny måte, og vår ambisjon er at konseptet vil vokse betydelig de kommende årene, sier Mariette Kristenson.

Mariette Kristenson og Maria Isaksson i den nye butikken.

For å kunne handle laster kunden ved første besøk ned Pressbyrån Go-appen og skanner deretter en QR-kode ved inngangen til butikken. Varene som kunden plukker blir automatisk registrert i en virtuell handlekurv ved hjelp av kameraer i taket og integrerte bølgesensorer. Etter en enkel utsjekking er alt klart.

Varer registreres automatisk

– Teknologien bak Press Agency Go gjør at kunden ikke trenger å gjøre noe annet enn å plukke varene sine. Alt blir automatisk registrert, og det vil bli en helt ny opplevelse i det svenske markedet. Vi har valgt en fleksibel løsning som lar oss enkelt tilpasse og videreutvikle konseptet når vi lærer mer om hvordan kunder tar på seg den nye butikken, sier Maria Isaksson, forretningsutviklingssjef i Reitan Convenience Sweden.

Den første Pressbyrån Go-butikken åpner i dag (11. juni) og er en integrert del av et større Pressbyrån ved Strandbergsgatan 55, på Kungsholmen i Stockholm. Her får kunden muligheten til å oppleve den nye løsningen i et trygt og kjent miljø.

Powered by Labrador CMS