


Nyheter
Rådyret var lite, men så aggressivt og skremt at det gikk amok inne i restauranten. Det skriver lokalavisa Kvinnheringen, som først omtalte saken. Dyret klarte også å forville seg inn bak baren og inn på oppvaskrommet, skriver avisen.
Det var 15 år gamle Alida Røysland Guddal som klarte å lose ut dyret som etter hvert hadde forvillet seg inn på kjøkkenet.
Jeg gikk sakte mot det, for at det ikke skulle bli redd. Så raskt jeg klarte grep jeg rundt begge hornene, og klarte å få dyret mellom beina. Da hadde jeg kontroll på det, og kunne føre det ut, forteller hun til VG.
Vel ute av restauranten slapp Guddal taket: Rådyret løp avgårde nedover langs veien, og ble borte.
15-åringen forteller at hun er oppvokst på gård, og er vant til å håndtere kyr og kalver: Jeg har leiet mange dyr etter hornene, så dette gikk veldig greit. Jeg var ikke redd, slik mange andre var.
Atle Mysterud, rådyrekspert og professor i økologi ved Universitetet i Oslo, forteller til VG at han mener hendelsen ble riktig håndtert.
Jeg tror det var riktig å gjøre, ja. Ettersom dyret hadde gevir, var det et voksent individ. Og dyr med gevir skal man jo være forsiktige med. Det er litt krefter i dem, sier han, men legger til at rådyr ikke er sterkere enn at en voksen person skal kunne ha kontroll på dem uten store problemer.
Han mener det viktigste i en sånn situasjon er å få dyret ut, for å korte ned stressperioden.