Arbeidsliv

Per Roskifte blir assosiert partner i GK.

Per Roskifte blir assosiert partner i Geelmuyden Kiese

Per Roskifte blir assosiert partner i rådgivningsselskapet Geelmuyden Kiese. – Jeg skal ikke jobbe for tidligere konkurrenter, forsikrer den tidligere konserndirektøren i Norgesgruppen.

Publisert Sist oppdatert

Per Roskifte (67) var konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Norgesgruppen ASA frem til april 2020, og har også hatt flere styreverv. Han har tidligere vært bransjedirektør dagligvare i Handelens og servicenæringens hovedorganisasjon (nå Virke), markedsdirektør i Matforsk (nå Nofima) og assisterende direktør i Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund.

Roskifte avviser at det er kjedsomhet som forhindrer ham fra å nyte pensjonistlivet fullt ut.

– Men jeg er fortsatt full av arbeidslyst og arbeidsglede, og jeg savner kommunikasjonsbransjen. Og dette er en spennende mulighet i det som er en helt ny rolle for meg, sier Roskifte til Dagligvarehandelen.

Bredt fagfelt

– Jeg ser frem til å trekke veksler på kunnskapen jeg har opparbeidet meg gjennom mange år i matbransjen. Jeg mener jo jeg har en bred bakgrunn innenfor dette området, og håper jeg kan gjøre nytte for meg. Men jeg går til oppdraget med stor ydmykhet.

– Kan du komme til å jobbe for tidligere konkurrenter?

– Nei, det er ikke aktuelt å jobbe for tidligere konkurrenter. Jeg har hatt en fantastisk reise i Norgesgruppen, og det ville ikke være riktig, understreker han.

– Så da snakker vi om leverandørindustrien?

– Ikke bare leverandørindustrien, matbransjen er mye mer enn det. Det kan handle om fisk og landbruk og mye mer. Det er et svært lerret å bleke, poengterer Roskifte.

– Kan det bli aktuelt å jobbe med politisk påvirkning?

– Min oppgave er å være rådgiver, å bidra med analyser, vurderinger og betraktninger, slik at kundene blir i stand til å gjøre jobben sin best mulig. Politikk kan være ett saksområde, blant mange andre.

En solid ressurs

I Geelmuyden Kiese er de svært tilfredse med å ha fått Per Roskifte med på laget.

– Per Roskifte er en av Norges mest erfarne ledere og rådgivere innenfor vårt fagfelt med omfattende sektorkompetanse. Han vil bli en svært solid ressurs for kundene våre, sier adm. direktør Severin Roald i Geelmuyden Kiese (GK) i en pressemelding.

– Kombinasjonen av strategisk rådgivning og et sterkt kreativt miljø er sentralt i Geelmuyden Kieses vekststrategi i årene fremover. Vi ser frem til å jobbe sammen med Per Roskifte, sier Roald.

GK har 140 ansatte på kontorer i Norge, Sverige og Danmark. 35 av disse jobber i Oslo. Nylig kjøpte morselskapet Paritee byrået Brands2Life med 200 ansatte i London, New York, Minneapolis og San Francisco.

Powered by Labrador CMS