


Nyheter
Noe av årsaken til at kaken har blitt så populær er nok at den både er enkel å tilberede, kan lages god tid i forveien og varieres i det uendelige. Det er lett å la seg friste av en lakrispavlova med deilig krem og friske bær. Eller hva med en fristende sjokoladepavlova med smeltet sjokolade og søte jordbær?
Pavlova er oppkalt etter den russiske ballett-danserinnen Anna Pavlova. Kaken ble laget til ære for danserinnen under hennes gjesteopptredener i Australia og New Zealand på 1920-tallet. Eierskapet til kaken knives det fortsatt om. Både Australia og New Zealand har nemlig marengskaken som sin nasjonaldessert, og det er vanskelig å bevise hvem som var først ute med kaken. Men en ting er de i hvert fall enig om, det er en fantastisk kake!
Pavlova er en smakfull kake det er lett å lage. Den sprø marengsen i kombinasjon med den silkemyke fløtekremen er en sikker vinner på kakebordet den 17. mai. Med enkle grep blir den en fest for smaksløkene.
- Du kan gjerne lage marengsbunnen noen dager før festen. Det kan komme godt med når bunadssølvet skal pusses og dresskjorten skal strykes. Husk bare på å vente med å anrette kaken med krem og bær til like før servering.
1. Skill eggehvite og eggeplomme fra hverandre i ulike boller med en gang du tar de ut av kjøleskapet.
2. La eggehviten stå på benken til den når romtemperatur.
3. Bruk en helt ren bolle til å piske marengsen i. Fettrester etter krem kan bidra til at den ikke vil stivne som den skal.
4. Stek kaken et par dager i forveien, så slipper du å stresse med det midt i de andre forberedelsene.
5. Vent med å pynte kake til like før den skal serveres. Da holder bunnen seg sprø og bærene seg friske.
Som dugnadsnasjon nr. 1 er det kanskje ikke så rart at vi er glad i langpanne-kaker i Norge. Enkle kaker som faller i smak hos mange, og lett kan fraktes til skoleavslutning, fester, sommeravslutning eller andre begivenheter er et stort pluss.
-Hvorfor ikke lage Norges favorittkake nr. 1 i langpanne? Pavlovaen har en tendens til å forsvinne fra kakefatet uansett hvor stor du lager den. Så da kan man med fordel lage den som en langpannevariant, sier kokk- og matrådgiver i MatPrat, Anette Fjelleng Hansen.
Den klassiske versjonen av Pavlova består av marengsbunn med fløtekrem og bær. Marengsbunnen byr allikevel på et mangfold av variasjoner og smaker det er gøy å leke seg med.
- Mulighetene er mange og kaken kan toppes med nesten hva som helst av frukt, friske bær, sjokolade, nøtter, bærkompott og mye mer! I tillegg til dette kan du eksperimentere med ulike smakstilsetninger i marengsen, eller leke deg med farger og utforming for å skape små eller store kunstverk, avslutter Fjelleng Hansen.
Fikk du lyst å bake pavlova til 17. mai du også? Her finner du oppskriften: https://www.matprat.no/sok/#1/recipe/pavlova/