


Nyheter
Vi har for få restauranter til å dekke overheadkostnadene, kommenterer adm. direktør Richard Bergfors (bildet) overfor avisen. Men kjeden er på hugget for å få tilstrekkelig ’kritisk masse’, som det heter på økonomisk fagterminologi - les mange nok restauranter for å oppnå stordriftsfordelene.
Bergfors opplyser at driften av hver av de fire restaurantene (to i Oslo, en i Lier og en ved Ikea på Ringsaker) nå går i pluss, og at underskuddene i 2013 og 2014 skyldes overheads ved nyetableringer.
Han viser også til at det ikke var vellykket å satse på franchise med én ’master franchisetaker’ da kjeden gikk inn i Norge. Nå driftes Max-restaurantene av det svenske morselskapet, og Richard Bergfors er selv tett på. Han bebuder i Finansavisen at Max hamburgerrestauranters norske gren i år vil passere break-even.
Det satses friskt videre. Målsettingen om 50 Max i Norge står fast.