Nyheter

Orkla satser på iskremingredienser fra USA

Orkla Food Ingredients (OFI) har inngått avtale om å kjøpe 84 prosent av aksjene i Denali Ingredients, som er et ledende selskap innenfor iskremingredienser i USA. Selskapet verdsettes på gjeldfri basis til 200 mill. USD, tilsvarende 2,2 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Denali Ingredients har i løpet av de siste 15 årene hatt en sterk organisk vekst på mer enn 10 prosent i året. Selskapet har sitt hovedkontor i Wisconsin, hvor de også har to fabrikker og 160 ansatte.

– Oppkjøpet av Denali Ingredients er et betydelig og naturlig steg for OFI, hvor vi nå går inn i markedet for ingrediensløsninger til amerikansk iskremindustri. Ingredienssektoren er fragmentert med et stort potensial for videre konsolidering og vekst. På basis av dette starter vi nå en prosess hvor vi vil søke en langsiktig partner for OFI. Hensikten er å øke veksttakten og verdiskapingen, sier Orklas konsernsjef Nils K. Selte i en pressemelding.

Denali Ingredients utvikler og produserer ingrediensløsninger til den amerikanske iskremindustrien. OFI på sine side har en sterk posisjon i det europeiske markedet for ingredienser til iskrem- og sjokoladeindustrien. Den nye virksomheten vil bli en del av området «Sweet Ingredients» i OFI.

– Med dette kjøpet styrker OFI sin posisjon som en ledende leverandør av ingredienser til iskrem- og sjokoladeindustrien, i tillegg til bakeribransjen. Vi har en uttalt strategi om å øke eksponeringen mot markeder og kategorier med høyere vekst og marginer. Denali Ingredients med sin ledende posisjon i det attraktive amerikanske markedet passer godt inn i dette bildet. OFI øker med oppkjøpet sin omsetning innenfor Sweet Ingredients med 45 prosent, sier Johan Clarin som er konserndirektør og leder for OFI.

I tillegg til den opprinnelige kjøpsprisen inkluderer avtalen en potensiell tilleggsutbetaling dersom selskapet leverer sterk vekst i de kommende årene. Transaksjonen må godkjennes av relevante myndigheter og forventes gjennomført i løpet av fjerde kvartal 2022. Denali Ingredients vil konsolideres i Orklas regnskap fra gjennomføringsdato.

­

Powered by Labrador CMS