Mat på farten

Rundt 70 prosent av selskapets salg av ferdiglagde produkter skjer gjennom merkevaren Khell-Food. Foto: Khell Food

Orkla kjøper ungarsk sandwich-virksomhet

Orkla Foods Europe kjøper 100 prosent av aksjene i Khell-Food som er den største produsenten av ferdiglagde sandwicher og bagetter i det ungarske markedet.

Publisert Sist oppdatert

­

Khell Food har landsdekkende kjølt distribusjon og selger sine produkter gjennom ulike salgskanaler hvor bensinstasjoner er den største.Foto: Khell Food

Khell-Food ble etablert i 1992 og har nasjonal distribusjon fra et moderne produksjonsanlegg utenfor Budapest. Selskapet er markedsleder, og selger hovedsakelig produkter under merkevaren Khell-Food.

– Vi har hatt suksess i tilsvarende kategorier i Tsjekkia og Slovakia, og vil bygge videre på denne erfaringen. Investeringen er også i tråd med vår strategi om å vokse innenfor salgskanaler for å spise utenfor hjemmet, sier Paul Jordahl, leder for Orkla Foods Europe.

Kjøpet av Khell-Food vil bli gjennomført av Orkla Foods Česko a Slovensko (CaS) som inngår i Orkla Foods Europe. CaS er allerede etablert i det ungarske markedet gjennom sitt datterselskap Hamé Hungary.

Selger er grunnlegger av Khell-Food, Zoltán Kelényi, og han vil fortsette som administrerende direktør i selskapet.

Khell-Food har hatt en årlig salgsvekst på 11 prosent fra 2017 til 2021, og hadde i 2021 en omsetning på rundt NOK 85 million basert på dagens valutakurser.

Avtalen blir nå meldt til relevante ungarske myndigheter, og er forventet å kunne gjennomføres i løpet av første 2023. Partene er enige om ikke å offentliggjøre avtalt kjøpesum.

Om Khell-Food

Khell Food har rundt 160 ansatte og opererer ut fra et moderne produksjonsanlegg i utkanten av Budapest. Selskapet har landsdekkende kjølt distribusjon og selger sine produkter gjennom ulike salgskanaler hvor bensinstasjoner er den største. Rundt 70 prosent av selskapets salg av ferdiglagde produkter skjer gjennom merkevaren Khell-Food.

Foto: Khell Food

Om Orkla Foods Europe

Orkla skal omdannes til å bli et ledende industrielt investeringselskap. Rammen for virksomheten vil være merkevarer og forbrukerorienterte selskaper. Med virkning fra 1. mars 2023 vil det tidligere forretningsområdet Orkla Foods Europe bli etablert som ett av 12 porteføljeselskaper. Orkla Foods Europe har 17,3 milliarder NOK i salgsinntekter1, rundt 6.500 ansatte og opererer i 10 land.

Powered by Labrador CMS