Reiseliv

Som regel er det Beitostølen-profilene Terje Fahre (t.v.), Kai Sveum og Atle Hovi, som står i frontlinjen. Men, nå er fokus på Beitostølens egen 27 år gamle Hege Rødningen, som er hentet inn for å lede det nye spektakulære spaanlegget Ridderbadet.

Nytt spa og ny italiensk restaurant til nærmere en halv milliard

Hege Rødningen er Beitostølens nye «bademester». 1. juli åpner hun et spektakulært spa, samtidig åpner en ny 450 kvadratmeter stor italiensk restaurant.

Publisert Sist oppdatert

­– Dette er spennende, sier Hege Rødningen, født og oppvokst på Beitostølen. Selv om hun er ny i besøksindustrien, er hun ikke ukjent med spektakulære opplevelser. Hennes far, Odd Arne Rødningen, var mentor for Hollywood-stjerne Stellan Skarsgård for noen år siden, da Hans Petter Moland actionkomedie «Kraftidioten», ble spilt inn på Beitostølen.

Beitostølen Restaurantdrift AS, er fjellandsbyens nye selskap, med restaurantringreven Kai Sveum som daglig leder. Selskapet skal drifte både den nye italienske restauranten og det spektakulære Ridderbadet. Det er ikke spart på noe i Ridderbadet, med spesiallagede og fargerike fliser fra Italia, innredning og møbler av høy kvalitet. Her kan du legge deg ned på en behagelig relaxseng og kikke ut mot alpinanlegget, som nærmest ligger vegg i vegg. Eller du kan svømme i bassenget, og til og med svømme ut i friluft, der det også er et boblebad med plass til 10-12 personer.

Ny dimensjon på Beitostølen

– Dette blir en ny dimensjon i Beitostølens fra før av omfattende og fargerike opplevelsestilbud, sier Terje Fahre, den driftige idémakeren bak hele utbyggingen.

Atle Hovi legger til:

– Vi har de senere år lagt mye energi og ressurser i å bygge Beitostølen som en attraktiv helårsdestinasjon, med betydelig trafikkøkning, og det er ikke tvil om at dette nye tilbudet vil forsterke nettopp denne helårsposisjonen.

Begge disse opplevelsestilbudene ligger i Riddergaarden, leilighetskomplekset som bygges i sentrum av Beitostølen, og er en del av totalprosjektet med en kostnadsramme over én milliard. Utbygger er Beitostølen Invest (BI), som eies 50-50 av Terje Fahres selskap Factagruppen, og Atle og Bjørnar Hovis selskap Beitostølen Resort. BI eier også Beitostølen Restaurantdrift.

Fahre og Hovi satser opp imot en halv milliard kroner på Ridderbadet og den nye italienske restauranten.

– For meg som ny i besøksindustrien, er det selvsagt veldig inspirerende å få jobbe i et system som dette, med så profesjonelle folk, i en satsing som gjennomføres med topp kvalitet på alle plan, sier Hege Rødningen, som kommer fra skoleverket.

600 nye sengeplasser

– Artig er det at vi også kan tilby en stor og fin barneavdeling med plass til 40-50 personer, og eget barnebasseng. I den voksne avdelingen blir det 20 års grense, siden vi skal ha alkoholservering. Målgruppene blir dermed folk flest, alle besøkende, hyttefolket og lokalbefolkningen i Valdres. Fra barnefamilier til voksne og seniorer, som ønsker en spektakulær opplevelse, som det ikke minst vil være å sitte i varmkulpen utendørs vintertid, med topplue og bobler i glasset, og vinke til de som kjører i alpinbakken.

– Akkurat det blir nok et populært tilbud til jentegjengen, gutta på tur, firmautflukten, eller selskap og virksomheter som har konferanse, kick off eller jubileum på Beitostølen, tror «bademester» Hege Rødningen.

Utbyggingen av leilighetskompleksene Riddertunet og Riddergaarden tilfører Beitostølen 600 nye sengeplasser. Det siste bygget blir ferdig neste år.

– Tenk hva alle disse nye sengeplassene representerer av årlig omsetning. Vi snakker store tall og høy verdiskapning for hele næringa. For oss i Beitostølen Resort å kunne samhandle med Terje Fahre, har vært og er en inspirerende opplevelse i seg selv. Verdens største opplevelsesentreprenør, Walt Disney, hadde flere mantra. Et av dem var: «The way to get started is to quit talking and begin doing». Det er som hånd i hanske når vi skal beskrive denne utbyggingen og Terje Fahre, sier direktør Atle Hovi i Beitostølen Resort.

Powered by Labrador CMS