Frukt & grønt

Iselin Sagen er ernæringsrådgiver hos OFG og sier det er mange gode grunner til å spise frukt.

Ny undersøkelse: Fruktfrykten er avblåst

Det er lenge vært en slags frykt for mange å spise frukt. Det ser imidlertid ut som at frykten for karbohydrater har avtatt og de mange fordelene ved å spise frukt har kommet frem i lyset igjen.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Opplysningskontoret fra frukt og grønt (OFG) i en pressemelding.

I en undersøkelse om matvaner og forbruk fra Norstat gjort på bestilling av OFG er det grønnsakene som kommer øverst på listen over hva vi ønsker å spise mer av, etterfulgt av frukt og bær. Ønsket om å ville spise mer frukt og bær har hatt en økning fra 2017 til 2023 fra 50 prosent til 70 prosent.

– Frukten ser ut til å være «friskmeldt», det var på høy tid. Tendensen startet rundt lavkarbotider, men nå ser det altså ut til at flere vil spise frukt, sier ernæringsrådgiver Iselin Sagen hos OFG i en melding.

Powered by Labrador CMS