


Nyheter
– Vår helhetlige bærekraftstrategi er en strukturert plan for vår bærekraftomstilling slik at vi skal kunne spise egg og kjøtt med god samvittighet også i fremtiden, sier konsernsjef Anne Marit Panengstuen.
Nortura er som Norges største leverandør av egg og kjøtt, en viktig bidragsyter til at vi har vært tilnærmet selvforsynt med disse råvarene i Norge. For å ivareta selvforsyningsgraden, og egget og kjøttets plass i kostholdet, krever det at vi reduserer klimagassutslipp og matsvinn, forsterker arbeidet med dyrevelferd, bidrar til biologisk mangfold og ser til at våre produkter produseres på grunnlag av landets naturressurser.
– Skal vi produsere mat for kommende generasjoner, må vi gjøre det på naturens premisser, sier konsernsjef Anne Marit Panengstuen.
Selskapet mener at det er mulig å opprettholde dagens produksjon av egg og kjøtt, samtidig som man reduserer klimagassutslipp, tar vare på dyrene, bevarer naturmangfoldet og bidrar til et levende landbruk i hele landet.
– Vi føler oss trygge på at vi kan løse klimagassutslippene fra kjøttproduksjonen, men ser at en bærekraftig fremtid innebærer at vi som samfunn greier å løse viktige dilemmaer, sier Panengstuen, og legger til:
– Vi kan ikke legge en plan for bærekraftig matproduksjon alene, men må gjøre det med forskere, politikere, bønder, interessegrupper og forbrukere. Vi ønsker en dialog for å finne veien videre for en bærekraftig egg- og kjøttproduksjon.
Nortura skal i tiden fremover avholde en rekke dialogmøter der flere samarbeidspartnere får komme med innspill til våre valg og prioriteringer.
Neste dialogmøte vil bli avholdt i september.
Bærekraftstrategien baserer seg på innsikter fra tilgjengelige vitenskapelige rapporter, forbrukerinnsikt, trendanalyser, spørreundersøkelser og fokusintervjuer med viktige interessenter.
Nortura sin bærekraftstrategi kan lastes ned her
Nortura har i dag også lagt fram sin første bærekraftrapport. Rapporten vil være et årlig vitnemål for hvordan Nortura leverer på sine målsettinger.