


Nyheter
Ja, det ble tredjeplass til Eataly Ristorante i Oslo for Pizza Napoletana STG. (Secondo la tradizione italiana). Dette er et solid resultat i en konkurranse med 780 deltagere. Første- og andreplass gikk ikke uventet til vertslandet Italia. Konkurransen ble avholdt i Parma, Italia.
Napoletana er en Margherita-pizza, bakt i en vedfyrt steinovn som holder ca. 450 grader. Vi brukte kun de aller beste råvarene Italia har å by på: tomater som vokser ved en vulkan, olivenolje fra Sicilia, fantastisk frisk mozzarella og ekte basilikum fra Italia som smaker vidunderlig. Det tok oss fire måneder å lete opp de beste råvarene, forteller daglig leder, Tobias Schelin.
Foruten tredjeplass for sin Napoletana fikk Eataly også femteplass i kategorien ”glutenfri pizza” med sin Pizza Carpaccio E Tartufo (med trøfler). Sammenlagt ble de nummer ni i kategoriene Classico, Napoletana og glutenfri Triatlhon.
Vi er veldig stolte av å ha kompetanse i verdensklassen på vårt kjøkken og håper mange vil ta turen til Eataly for å smake på pizzaen vår, sier Maria Willumsen, administrerende direktør i Blender AS.
Hemmeligheten bak en suksessen? En mester-pizza må ha en god bunn og riktig mengde topping slik at den blir fint og godt stekt, i en god steinovn. I tillegg må man ha en flink pizzaiolo, og Eataly har en mester italienske Elio Corsi, sier Tobias Schelin. Corsi har vunnet Norsk Mesterskap 201416, samt EM i 2015. Han fikk også tredjeplass i VM i fjor, for sin Pizza Classico.
Eataly Ristorante er en italiensk restaurant som bygger på de gode og gamle mattradisjonene. Disse gjenskapes i antipasti, salater, pizza, pasta, kjøtt, desserter og gode viner. Kjøkkenet server glutenfri pizza og ulike vegetarretter. Uteserveringen er solrik og ligger fint til på Bryggetorget, Aker Brygge. På kaldere dager sørger peisen og det hyggelige åpne kjøkkenet for en varm og god atmosfære som minner om Italia.