


Nyheter
Under forrige Smak-messe i 2014 ble det kåret en nasjonal pizzamester. Da konkurrerte alle i en klasse. Nyheten denne gang er at det nå skal konkurreres i to klasser og om en NM tittel i hver klasse, forteller Torill Engelberg, prosjektleder SMAK 2017
Tykkbunnet amerikansk pizza har i mange år vært svært populært i Norge. Nå ser vi at interessen for tynnbunnet italiensk pizza øker markant, og da er det også naturlig at vi tilpasser NM-konkurransen til det, fremhever Mette Løfblad fra kokkemesterlauget i Oslo som er teknisk arrangør av mesterskapet.
Pizza er mer i skuddet enn noen gang. Det etableres stadig nye pizza-restauranter, og i Oslo er det nå rundt 1700 steder som tilbyr denne retten i en eller annen form. Det sier litt om populariteten! Vi ønsker å bidra til å løfte frem denne retten som er elsket av så mange og som også har en stor kommersiell betydning. Det er mange entusiastiske og dyktige pizza-kokker der ute som vi håper vil bli med på NM. Konkurransen gir jo en fantastisk mulighet til å profilere sin pizza, sitt sted og ikke minst seg selv som pizzakokk, understreker Løfblad.
Ønsker du å melde deg på konkurransen eller mer informasjon om kriteriene for å bli med, finner du mer informasjon på www.messe.no Fristen for påmelding er 1. desember.
For oss i lauget er det morsomt å få være med som arrangør av denne og andre konkurranser på SMAK 2017. Dette er en viktig møteplass for bransjen, og det er fin måte å profilere seg på. Det vil det også være for deltakerne i pizza-NM. Vinnerne vil bl.a. få anledning til å delta i pizza-VM i Italia senere på året, sier Løfblad.
- SMAK 2017 skal være en ledende møteplass i Norden for nettverksbygging, handel og verdiskapning. Vi samler hele bransjen fra lokalprodusenter til verdenskjente merkevareleverandører. Gjennom Norgesmesterskap i pizza ønsker vi å løfte frem pizza som produkt og pizzaens utvikling og de dyktige fagfolkene som lager dette produktet.
Jeg oppfordrer derfor alle dyktige pizza-kokker til å klikke seg inn på www.messe.no å lese mer om denne spennende konkurransen, avrunder Torill Engelberg, prosjektleder SMAK 2017.
(Pressemelding)