Nyheter

Norgesmester i Sunn fastfood 2017: Circle K Økern

Godt konsept

Publisert Sist oppdatert

Circle K ved Økern i Oslo stakk av med seieren i NM i Sunn fastfood 2017. 2. plassen gikk til food trucken Helt Riktig AS i Oslo, mens 3. plassen gikk til Heiane Bilsenter på Stord. Gratulerer!

Juryen har i sin vurdering av årets finalister lagt vekt på at måltidet eller retten som vinner skal kunne bidra til at forbruker får i seg minst én porsjon av de anbefalte 5 om dagen. I tillegg er konsept og salg viktige faktorer.

Totalbildet av stasjonens konsept, i tillegg til bredt utvalg, god smak og pris, gjør at Circle K Økern tar tittelen som Norgesmester i årets konkurranse, sa kokk Mona Halvorsen under kåringen.

Hun har sittet i juryen sammen med ekspert på kundeopplevelse, Anders Åmot, ernæringsfaglig rådgiver hos OFG (Opplysningskontoret for frukt og grønt), Cathrine Øverås Frisvold, og juryformann og direktør i OFG, Guttorm Rebnes.

Ny deltakerrekord

Prisutdelingen fant sted under MATSTREIF i Oslo fredag 22. september. Her var store og små aktører fra hele mat- og drikkebransjen samlet, dermed var det et naturlig sted å kåre en norgesmester blant de mange deltakerne i årets konkurranse.

- Oppslutningen rundt årets NM i sunn fastfood har vært fantastisk, med hele 90 påmeldte deltakere. Dette er ny rekord, og vitner om engasjerte drivere rundt om i hele landet, sa prosjektleder Toril Gulbrandsen.

Gjør det enkelt å velge sunt

Det er en trend i dag at vi ønsker å spise sunt, også når vi er utenfor hjemmet. Likevel er det ikke alltid så enkelt, og vi vet at mange oppfatter fastfood som noe negativt. Årets finalister viser at det behøver det ikke å være.

- Vi verken kan eller bør tvinge forbrukere til å spise sunnere. Det fungerer dårlig på lang sikt. Derfor er det gledelig å se at KBS-bransjen gir oss stadig flere grønne og fristende alternativer innenfor fastfood-segmentet som kundene velger fordi de smaker godt, sa ernæringsfaglig rådgiver i OFG, Cathrine Øverås Frisvold.

Prosjektleder Toril Gulbrandsen er helt enig.

Circle K Økern gjør det enkelt å velge sunt!

Et steg videre for Circle K

Det var assisterende daglig leder Trine Isaksen og matansvarlig Martine Kopacikova som mottok prisen på vegne av Circle K Økern.

Juryformann og direktør i OFG, Guttorm Rebnes, Dat Hei Tran i Helt Riktig AS og Mona Halvorsen. (Foto: Karine H. Henriksen)

I fjor fikk Circle K E6 Berkåk 2. plass i konkurranse da de var påmeldt med sin salatbar. Nå har kjeden tatt et steg videre med sitt nye konsept der baguetter, salater og meksikanske retter tilberedes og serveres på utvalgte stasjoner.

Juryen ga Circle K Økern skryt for en innbydende disk der salater og andre grønne alternativer får like god synlighet som pølser og burgere, og delikate og smakfulle salater som stiller sulten og gjør godt for kroppen.

Guttorm Rebnes, Birgit Naustvåg og Randi Brodahl fra Shell Heiane Bilistsenter og Mona Halvorsen (bak).

- Dette er så gøy! Vi har stått på og jobbet knallhardt for å få dette til. Vi spiser masse av disse salatene når vi er på jobb, nettopp fordi det er både godt, enkelt og sunt, sa Trine Isaksen, assisterende daglig leder ved Circle K Økern.

Food trucken Helt Riktig AS på 2. plass

Den Oslobaserte foodtrucken Helt Riktig AS tok 2. plass med sin Big Juicy Chicken, en sandwich som blant annet inneholder grovt surdeigsbrød, kylling og hjemmelaget coleslaw.

Daglig leder i Helt Riktig As, Dat Hai Tran, var fornøyd med medalje, selv om han i likhet med flere andre finalister hadde håpet å gå til topps.

Mange deltakere fra Shell

Deltakelsen var stor både hos kjedene og hos de enkeltstående aktørene, men spesielt Shellkjeden fikk honnør for engasjementet de har vist i konkurransen.

- Vi må berømme Shell for deres engasjement i årets konkurranse. Svært mange lokale Shellstasjoner har deltatt, og det er tydelig at Shell har stolte medarbeidere som hver dag jobber for å tilby kundene sunnere alternativer, sa Mona Halvorsen.

3. plass til Shell med sunn norsk matpakke

Shell Heiane Bilistsenter som tok årets 3. plass med sitt matpakkekonsept, med grovt brød og pålegg som smøres lokalt på stasjonene.

En viktig konkurranse for alle parter

Juryformann og direktør i OFG, Guttorm Rebnes, påpekte viktigheten av konkurransen og hvorfor serveringsstedene bør fortsette å delta i årene som kommer.

- Det er et konkurransefortrinn å servere grønne alternativer da en stadig større kundegruppe ønsker å spise sunn mat i farta. OFG vil fortsette å arrangere NM i Sunn fastfood for å holde dette engasjementet oppe, sier Rebnes avslutningsvis.

Les mer om årets åtte finalister her:

Les mer om FastFood her

Last ned bladet elektronisk

Følg oss på Facebook

Abonner på vårt

gratis nyhetsbrev
Powered by Labrador CMS