Mat på farten

Jerrick Sibayan og Xyza Sibayan gleder seg over to hektiske dager siden åpningen i Kirkenes. Foto: Jafs

Norges nordligste Jafs har åpnet dørene

KIRKENES: Den 8. desember åpnet Jerrick Sibayan og kona Xyza Sibayan sin virksomhet som franchisetakere hos Jafs i Kirkenes. I åpningshelgen var det full fart i butikken.

Publisert Sist oppdatert

­Dette blir den nordligste avdelingen til Jafs-kjeden, som i dag består av i overkant av femti fastfood-butikker fra nord til sør i landet. Til tross for krevende tider, kan kjeden vise til positive resultater selv om også de merker økte strømpriser.

Den første Jafs restauranten åpnet i Oasen i Bergen i 2001. Helt siden da har Jafs vært en landsdekkende fastfood-kjede med et felles basissortiment av gode kvalitetsprodukter.

Gatas beste

Hva tenker dere om denne nyåpningen i Kirkenes, som er den første i sitt slag i Finnmark?

– Vi er jo en landsdekkende kjede, så det er svært positivt at vi nå har åpnet i Kirkenes, sier kjedelederen i Jafs, Bernt Hagen, som raskt legger til;

– Det bor ikke like mye folk der nord som her i Oslo, men vi skal ikke være Norges beste. Vi skal være gatas beste – det er vårt mål.

Erfarne lokale drivere

Ekteparet i Kirkenes gleder seg over at de endelig har åpnet dørene. Det har vært en stor jobb med oppussing og profilering av butikken i forkant.

Ekteparet er opprinnelig fra Filippinene, men de endte opp i Kirkenes da de hadde nære slektninger som jobber som sykepleiere i kommunen. Kona, Xyza Sibayan, kom til Kirkenes først da hun også er sykepleier.

I hjemlandet jobbet Jerrick i hotell- og restaurantbransjen. Han har også drevet restaurant i Norge og planleggingen av Jafs-åpningen startet allerede for to-tre år siden. På grunn av pandemien ble åpningen utsatt.

– Våre drivere i Kirkenes er lokalkjente, og det er absolutt en fordel når man skal drive en butikk som dette, sier kjedelederen.

En knallstart i åpningshelgen

I den nye Jafs-butikken som ligger i Hans Vaggers vei, vil ekteparet by på en miks av asiatisk, pasta og norsk mat, i tillegg til de som er Jafs-kjedens signaturretter som består av hamburger, pizza, baguett, milkshake, kebab, biffsnadder og kyllingsnadder. Allerede på åpningsdagen var det full fart i restauranten og det lover godt for videre drift.

– Det har vært full fart fra morgen til kveld siden vi åpnet butikken. I løpet av de tre første dagene hadde vi godt over 100 000 kroner i omsetning, og vi gikk faktisk tom for enkelte varer underveis og måtte legge inn nye varebestillinger. Det har vært så hektisk at de ansatte omtrent ikke rakk å ta seg noen pauser, sier Jerrick og Xyza på telefon fra Kirkenes.

Tilbakemeldingene fra kundene så langt er også gode;

– Alle kundene våre er veldig glade for at vi nå har etablert oss her. Mange velger å spise i lokalene, men vi har også mange som ringer inn og bestiller lunsj og andre måltider, legger de til før de må løpe for å betjene nye kunder.

Godt rustet for vekst

I de nyoppussede moderne lokalene har de plass til hele 50 gjester og staben består av 7 ansatte. Dermed er de godt rustet for å ta imot lokalbefolkningen i Kirkenes, som forhåpentligvis lar seg friste av den fyldige menyen. Kjedens motto er nemlig «fabelaktig fastfood».

Foto Lokalene, som ligger i tilknytning til et kjøpesenter i Kirkenes, har fått et skikkelig løft med moderne og tidsriktig maskiner og interiør.
Powered by Labrador CMS