Mat på farten

NM Sunn Mat i farta 2022 er i gang

Kriteriene for å delta er at retten skal stå på menyen i hele sommer. Retten må også inneholde en kombinasjon av grove kornprodukter, en variant av sjømat og frukt/grønnsaker.

Publisert Sist oppdatert

­

­– Nå er konkurransen i gang og de påmeldte deltagerne bidrar til at det blir lettere for folk å velge sunnere i sommer. Med #MerAv menes det å spise mer frukt, grønt, grovt og mat fra sjøen. Det er et konkurransefortrinn å tilby mat som folk ønsker å spise mer av, sier prosjektleder Silje Thoresen Tandberg i OFG.

Det er Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG), i samarbeid med Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF), Sjømat Norge og Norges Frukt- og Grønnsakgrossisters Forbund (NFGF) som står bak konkurransen.

– Vi er glade for hver og en av de påmeldte som nå skal sette fokus på #MerAv i hele sommer. De representerer store deler av landet. Det er deltagere fra Troms, Nordland, Viken, Oslo og Vestfold og Telemark. Vi øsker deltagerne lykke til og gleder oss til rapportene, sier Silje.

Kjøkkensjef Christer Rødseth er med i juryen.

– Jeg gleder meg veldig til å se bidragene som er med i denne konkurransen. Dette er et supert tiltak som bidrar til at det er lettere å velge sunnere. Tenk på hvilken betydning det har, sier Rødseth.

Powered by Labrador CMS